Bandymas buvo dalis „Clean Heavy Duty“ projekto. Atlikus visus skaičiavimus, gautas pakankamai geras rezultatas. Vilkikas „Econic NGT 1828“, varomas gamtinėmis dujomis, į aplinką išmetė 20 proc. mažiau CO2 ir 30 proc. mažiau NO2, jei lygintume jį su panašiais vilkikais, varomais dyzelinu. Kuro suvartojimas sumažėjo 10 proc., o išlaidos jam (dėl dujų kainos) – 20 proc.

Triukšmo lygis, kurį skleidžia toks vilkikas, yra iki 50 proc. mažesnis už analogiškų vilkikų su dyzeliniais varikliais.

„Magna Steyr“ yra vienas iš didžiausių vežėjų Austrijoje. Kiekvieną dieną apie 100 vilkikų kursuoja tarp gamyklų ir geležinkelio linijų. Kiekvienas iš 100 vilkikų per dieną nuvažiuoja vidutiniškai 320 km. Per dieną visas autoparkas nurieda apie 32 000 km ir sunaudoja apie 10 tūkst. litrų dyzelino.

Gauti tyrimų rezultatai paskatino įmonę atsisakyti dalies dyzelinių vilkikų ir įsigyti taupesnių transporto priemonių.

„Econic“ variklis atitinka europinį ekologinį standartą „EEV“ ir gali būti naudojamas saugomose gamtinėse zonose. Naudojant šiuos vilkikus kompanijai „Magna Steyr“ atsirado galimybė kurti ir naktinę pamainą, nes jie atitinka triukšmo lygio reikalavimus darbui naktimis.

„Econiс NGT“ turi šešių laipsnių automatinę „Allison 3500К“ pavarų dėžę ir „OM 906 LAG“ variklį, varomą gamtinėmis dujomis, kurio galia 205 Kw. (279 AJ). Šis vilkikas ir anksčiau buvo labai tylus, tačiau dabar pavyko dar labiau, nuo 77 iki 72 dB sumažinti triukšmo lygį. Naujas variklis, transmisija ir optimizuota garso izoliacija padėjo pasiekti tokių rezultatų. Iš esmės toks triukšmo lygis yra lygus lengvojo automobilio skleidžiamam triukšmui.

Apie „Econic“ ir „Allison“ transmisiją

„Econic“ būna dviejų, trijų ar keturių ašių konfigūracijos, o bendroji masė 16, 18 arba 32 t. Priklausomai nuo pakabos automobiliai gali turėti šešių cilindrų vienaeilį variklį „OM 906 LA“, kurio galia nuo 175 kW (238 AJ) iki 210 kW (286 AJ) arba variklį „ОМ 926 LA“ – 240 kW (326 AJ). Nuo 2002 m. „Econic“ turi ir variklį, varomą gamtinėmis dujomis, „ОМ 906 LAG“. Jo galia 205 kW (279 AJ).

Automatinės „3000“ serijos „Allison“ transmisijos dirba tyliai patikimai ir efektyviai, perjunginėjant pavaras. Efektyvumas ir paprastas aptarnavimas buvo tos priežastys, dėl kurių į „Econic“ vilkikus buvo pradėtos montuoti šios pavarų sistemos ir laikui bėgant jos tapo bazinėmis šiuose vilkikuose.

Gana mažą sukimo momentą varikliui, varomam dujomis, kompensuoja hidrotransformatorius.