Spektaklis „Mykolas Žvejas“– tai režisieriaus Aido Giniočio trilogijos „Jonas Kareivis“, „Juzė Dykaduonis“ dalis. Spektaklis, anot kūrėjų, sukurtas pagal būtas ir nebūtas pamarėnų pasakas ir legendas.

„Istorija paprasta, girdėta: kaip žvejas žvejojo mariose, nieko nepagaudavo, atplaukė laivelis, jame sėdėjo velnias, pasakė: atiduok, ko namie nepalikai, ir jis atidavė, grįžo namo, o ten – vaikelis gimęs. O jam užaugus žvejas sako: aš tave velniui užrašęs. Ir tada Mykolas keliauja į pragarą išsipirkti, ir ten vyksta nuotykai“, – pasakoja aktorius Justas Tertelis.

Spektaklyje daugybę personažų – žvejus, kaimynus, žuvis, net pamarėnų buities rakandus – kuria penki teatro aktoriai – Darius Auželis, Dalius Skamarakas, Justas Tertelis, Ieva Stundžytė ir Aldona Vilutytė.

„Aš turiu turbūt daugiausia iš visų personažų, esu mama, esu ragana Tamara, esu žuvis epizode, antis, ir esu kipšūnė Liusė. Labai skirtingi personažai, įdomu, smagu žaisti ir save išbandyti. Mes pasakojame istoriją ir pavirstame tuo personažu“, – sako aktorė Aldona Vilutytė.

„Jei kas nors manęs paklaustų, kokia man geriausia Kalėdų dovana, pasakyčiau: „Mykolas Žvejas“, nes tai tokia dovana, vienas smagiausių spektaklių, kuriuos tenka vaidinti“, – teigia aktorė Ieva Stundžytė.

Aktoriai sako, kad Kalėdų laikotarpis, kai kiekvieną dieną po kelis kartus vaidina spektaklius vaikams, ir pačius nuteikia šventiškai.