Prieš filmuojant „Triumfo arką“ didžiojoje Lietuvos televizijos studijoje beveik visi LRT pirmojo aukšto koridoriai virsta milžiniškais užkulisiais. Nejučiomis būrius žmonių judėti įvairiomis kryptimis priverčianti jėga įtraukia beveik visus. Projekto dalyviai, muzikantai, prodiuseriai ir asistentai, režisieriai ir apšvietėjai, muzikantai ir operatoriai, grimeriai ir stilistai bei kiti projekte dirbantys žmonės zuja it bitės. Tik LRT rūbininkė ir apsaugininkai neapleidžia savo vietų, dėmesingai stebėdami viską, kas vyksta aplink.

Tuo metu, kai orkestras derina instrumentus ir pradeda repetuoti, o studijos žiūrovai bei projekto dalyvių šeimų nariai ir bičiuliai, ruošdamiesi koncertui, ieško sau patraukliausios vietos, solistai vienas po kito sėdasi į patogias kėdės grimo kambariuose, puošnius scenos drabužius paslepia po peniuarais ir besąlygiškai atsiduoda į patyrusių grimerių rankas. Kruopščiai grimuojami ir šukuojami ne tik atlikėjai, bet ir projekto vedėjai Laura Imbrasienė ir Giedrius Masalskis. Kantriai laukdami, kol grimerė baigs darbą, vedėjai peržvelgia savo tekstus, neskubėdami apmąsto scenarijų.

„Užsimerk ir neįkvėpk“, – negailėdama plaukų lako ir gausiai purkšdama jį tiesiai ant ką tik suformuotos vieno projekto vedėjų, kurio veidas buvo ką tik padengtas kreminės, o vėliau ir birios pudros sluoksniu, Giedriaus Masalskio šukuosenos. „Aš įpratęs, pakentėsiu, nieko tokio“, – grimerei šyptelėjo jis ir netrukus jau nusiseginėjo peniuarą.

Tuo metu, kol vedėjai ir dalyviai grimuojami, repeticiją baigę net ir ypač ryškiai atrodę muzikantai virsta pasitempusiais, pasipuošę tamsiais klasikiniais kostiumais. Marškinėlius su užrašais „WTF?“ ir kitokius keičia balti marškiniai, kaklaraiščiai, kostiumai. Laukdami, kol sulauks vykdančiųjų prodiuserių ženklo, kuomet bus galima lipti į sceną, muzikantai kantriai laukia studijos prieigose. Vieni būriuojasi ir vienas kitam pasakoja anekdotus, kiti, į rankas pasiėmę muzikos instrumentą, oriai rymo.

Tuo metu, kai studijos svečius projekto prodiuseris Audrius Giržadas paragina išsijungti mobiliuosius telefonus ir pasidėti krepšius po kėdėmis, „Triumfo arkos“ vedėjai scenoje jau tariasi, kaip pristatys Naujųjų išvakarėms filmuojamą laidą, pauosto taurėse įpiltą skystį, šypteli. Muzikantai, gerą pusvalandį kantriai laukę studijos prieigose, scenoje sėdasi į savo vietas, o atlikėjai tuo metu jau pasiruošę laukia momento, kuomet galės lipti į sceną.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją