Ekipos atstovai pranešė, kad artimiausiu metu FIA (Tarptautinei automobilių federacija) įneš reikalaujamą 48 mln. JAV dolerių (apie 140 mln. Lt) užstatą, reikiamą tam, kad užsitikrintų vietą lenktynėse.

Naujosios komandos centras bus Artimųjų Rytų šalyje Dubajuje, įsikūrusioje prie Raudonosios jūros. Čia kitąmet planuojama pradėti technikos centro ir vėjo tunelio statybas. Ekipos bolidai bus gaminami Didžiojoje Britanijoje, Voukinge, anksčiau „McLaren“ naudotoje gamykloje.

„Team Dubai F1“ žada naudoti „Mercedes“ variklius. Teigiama, kad iki sutarties su šiuo koncernu pasirašymo liko suderinti tik keletą smulkmenų. Ekipai pasirengti debiutui „Formulėje-1“ taip pat padės ir viena komandų-lyderių – „McLaren“ ekipa. Tai patvirtino ir jų atstovai.

Ekipos įkūrėjai pridūrė, kad bandė įsigyti vieną iš jau dabar egzistuojančių, tačiau sunkios finansinės būklės, komandų – „Jaguar“, „Minardi“ ar „Jordan“. Vis dėlto buvo pasirinktas naujos organizacijos kūrimo variantas tam, kad sėkmė ateityje nebūtų susieta su buvusios ekipos vardu.

Tai jau antroji apie savo planus ateiti į „Formulę-1“ 2006 m. sezone pranešusi komanda. Prieš savaitę tai padarė „Midland F1“ atstovai. Tiesa, ši ekipa kol kas nėra radusi sau variklių tiekėjo.

Daugiau informacijos ieškokite www.f-1.lt.