Kiekvieno žmogaus galva – universali ilgalaikė laikmena. Joje galima (ir yra) įsiminta labai daug svetimų kūrinių. Kūrinių kopijos naudojamos asmeniniams poreikiams – kada nori, kur nori ir kaip nori gali deklamuoti, niūniuoti ar kitaip atgaminti įsimintus kitų autorių kūrinius. Tad ši laikmena privalo būti apmokestinta.

Mokestis turi būti diferencijuotas teisingai:

1. Ypač dideliu mokesčiu turi būti apmokestintos aktorių, dainininkų, muzikantų galvos. Jie sąmoningai prikimšę galvas svetimų kūrinių. Ir nuolat be leidimo juos atgamina. Gali panaudoti netgi komerciniais tikslais.

2. Antras pagal dydį mokestis turi būti mokytojams, dėstytojams ir kitiems su švietimu susijusiems asmenims. Jie patys ne tik moka svetimų kūrinių, bet ir mokinius skatina kopijuoti į savo universaliąsias laikmenas (t.y. galvas) svetimus kūrinius.

3. Trečia pakopa – visi suaugę gyventojai, kurie kada nors yra baigę bent 3 klases. Jie taip pat mokėsi ir į savo laikmenas yra įsirašę svetimų kūrinių. Be to, jie nuolat gali papildomai įsirašyti.

4. Ketvirta pakopa – mokiniai. Nors didžia dalimi jie ne savo noru į nuosavas laikmenas (galvas) kopijuoja svetimus kūrinius, bet tai daro.
Atskiro dėmesio vertos ikimokyklinio amžiaus vaikų galvos. Jie ypač daug mėgdžioja ir kopijuoja, t.y. įsirašo svetimus kūrinius į savo universaliąją galvos laikmeną ir masiškai naudoja komerciniais tikslais. Ypač šiuo laikotarpiu, artėjant Kalėdoms, už viešą atlikimą nemokėdami autoriams mokesčio (!!!) gauna atlygį iš Kalėdų Senio. Vaikai ypač įžūlūs – jie nuo šio autorinio atlyginimo net ir kitų mokesčių (socialinio draudimo, PSD, gyventojų pajamų...) nemoka!

Šis mokestis būtų ypač efektyvus ir tikrai išgelbėtų visus skurstančius menininkus, ypač tuos, kurių kūrinių niekas nekopijuoja nei asmeniniams, nei neasmeniniams poreikiams, ir juos gelbėjančių agentūrų darbuotojus. Juk kas yra vienam žmogui, pavyzdžiui, vidutiniškai 25 Lt tuščios galvos laikmenos mokestis per metus? Už šunį šeimininkas moka 10-ties litų mokestį kas mėnesį! O čia kalbama apie nuosavą galvą! Paskirstančioji mokestį agentūra gautų net apie 75 milijonus litų tuščios galvos laikmenos mokesčio!!! 25 milijonai atitektų pačiai agentūrai (už šventą darbą), o likusius padalintų nepopuliariems vargstantiems autoriams (populiariems nereikia to mokesčio...)

Tuščios galvos laikmenos mokesčio pataisą AGTĮ projektui teikia
neparlamentaras,
Lietuvos Respublikos pilietis
[ne]tuščios galvos laikmenos turėtojas
Aidas Žandaris

P.S. Įstatymų projektai nėra autorių teisės objektas, todėl ir šį projektą galima kopijuoti, modifikuoti, platinti, atgaminti visomis formomis, visais būdais ir įrašyti jo kopijas į visų tipų laikmenas (įskaitant ir galvas).

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!