Spalio pabaigoje Kaune lankysis Europos lengvosios atletikos asociacijos (EAA) atstovai, kurie įvertins, kaip šiam čempionatui ruošiasi miestas.

Kauno savivaldybės Administracijos direktoriaus pavaduotojo Roberto Stanionio teigimu, šįmet miestas sėkmingai panaudos čempionato pasiruošimui Vyriausybės skirtus pinigus – 2,5 mln. litų. Kitais metais Vyriausybė žada skirti dar 4,1 mln. litų.

"Šįmet buvusioje automobilių stovėjimo aikštelėje įrengsime šuolių ir bėgimo treniruotėms skirtą aikštę, bus rekonstruota pagrindinio stadiono bėgimo takų danga. Pradėjome rengti ilgų metimų apšilimo aikštelę – suformuosime drenuojamas vejas, pavasarį čia bus pasodinta žolė, aikštelė bus apšviesta ir aptverta. Ji užims maždaug hektaro ploto teritoriją”, sako R.Stanionis.

R.Stanionio teigimu, kitąmet bus sutvarkytos stadiono buities ir pagalbinės patalpos, pilnai įrengtos treniruočių aikštės, planuojama pastatyti naują švieslentę.

Čempionato direktoriaus Virginijaus Daukšio teigimu, jau dabar Europos jaunimo lengvosios atletikos čempionatu itin domisi ne tik patys sportininkai ir jų treneriai, bet ir sirgaliai.

"Sudarytos darbo grupės, kurios rūpinasi transportu, sportininkų apgyvendinimu, akreditacijomis. Tiek organizacinis, tiek techninis pasiruošimas vyksta dideliu tempu. Internete jau paskelbtos varžybų programos ir kvalifikaciniai reikalavimai būsimiems dalyviams”, teigia V.Daukšys".

Skaičiuojama, kad čempionate, kuris bus vienu iš svarbiausių sporto įvykių visoje Lietuvoje, dalyvaus apie 1000 sportininkų ir 49 šalių. Su jais atvažiuos dar apie 600 lydinčių asmenų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją