“Norime laimėti, tikimės pergalės. Nebus blogai, jei sužaisime ir lygiosiomis. Svarbu, kad vaikinai stengtųsi, kovotų, o ne imituotų žaidimą”, - “Kauno dienai” teigė šalies jaunimo rinktinės vyriausiasis treneris Vitalijus Stankevičius.

Nustebino V.Liubšio sprendimas

- Per rungtynes su Ispanija Jūs debiutuosite kaip rinktinės vyriausiasis treneris. Varžovas - galingas. Ar jaučiate jaudulį?

- Jokio jaudulio nejaučiu, nes su Lietuvos jaunimo rinktine dirbu ne pirmą dieną. Anksčiau buvau kolegos Virginijaus Liubšio asistentas, puikiai pažįstu visus futbolininkus, todėl apie jaudulį negali būti net kalbos.

- Prieš dvi savaites V.Liubšys atsistatydino iš rinktinės vyriausiojo trenerio pareigų. Toks panevėžiečio sprendimas Jums buvo netikėtas?

- Labai netikėtas. Aš V.Liubšio sprendimo negaliu komentuoti. Tai yra jo reikalas.

- Su V.Liubšiu kartu treniravote jaunuosius futbolininkus. Nejaugi jis nė karto nebuvo užsiminęs, kad nori atsisveikinti su komanda?

- Jokių užuominų negirdėjau. Apie V.Liubšio sprendimą sužinojau rugsėjo 28-ąją Mažeikiuose. Tą dieną gerai atsimenu, nes mano treniruojama Kėdainių “Nevėžio” komanda žaidė šalies pirmosios lygos futbolo pirmenybių rungtynes su “Mažeikių” ekipa. Man paskambino V.Liubšys ir pasakė, kad Lietuvos futbolo federacijai parašė atsistatydinimo prašymą.

Treniravosi Marijampolėje

- Apsidžiaugėte, kai LFF vadovai Jums patikėjo jaunimo rinktinės stratego pareigas?

- Pasiūlymą pavadinčiau netikėtu. Kita vertus, iki mačo su ispanais buvo likusios vos dvi savaitės, todėl ieškoti naujo žmogaus buvo netikslinga. Naujokas susidurtų su sunkumais, o aš visus žaidėjus pažįstu, žinau jų galimybes.

- Išplėstiniame ekipos sąraše įrašytos 25 pavardės. O kiek žaidėjų realiai rengiasi mačui su Ispanija?

- Su rinktine treniruojasi 21 futbolininkas. Neaišku dėl Sauliaus Mikoliūno. Gal nacionalinės rinktinės vyriausiasis treneris Algimantas Liubinskas leis, kad jis padėtų jaunimo rinktinei.

Rengimąsi pakoregavo spalio 7 dieną įvykusios dvi Lietuvos futbolo A lygos čempionato rungtynės, kuriose dalyvavo net dešimt į rinktinę pakviestų vaikinų. Du iš jų - Paulius Paknys ir Mindaugas Bagužis - susižeidė, dar keli žaidėjai patyrė nedideles traumas. Tą dieną S.Dariaus ir S.Girėno stadione įvyko dvejos varžybos, po kurių aikštė atrodė apgailėtinai. Rinktinė iš Kauno vykdavo treniruotis į Marijampolę.

- Kurie iš futbolininkų dabar yra geriausios sportinės formos?

- Visi palieka neblogą įspūdį, todėl kažko išskirti nenorėčiau. Rinktinės stovykloje yra tik du užsienio klubams atstovaujantys žaidėjai. Tai Egidijus Majus iš Sankt Peterburgo “Zenit” ir Mindaugas Panka iš Maskvos “Lokomotiv”. Likusieji rungtyniauja Lietuvos klubuose.

- Kas kelia nerimą prieš mačą su Ispanija?

- Neramu dėl gynybos grandies, nes traumas patyrė “Šilutei” atstovaujantis P.Paknys ir “Kauno” žaidėjas M.Bagužis. Likome tik su penkiais gynėjais, todėl gali būti bėdų. Teko kviesti “Vilniuje” rungtyniaujantį Andrejų Sokolovą.

- Kokio rezultato tikitės, kokiu būtumėte patenkintas?

- Galime ir pralaimėti, bet po gražios kovos. Svarbiausia, kad komanda stengtųsi, kovotų, o ne imituotų žaidimą. Labai norime laimėti, sieksime pergalės. Lygiosios taip pat nebūtų blogas rezultatas.