Pasak jo, tai bus kaip parodos mugė - "Infofiestos" salėje didelį stendą turės vienintelė Baltijos šalyse kompaktinių plokštelių gamykla "Baltic Optical Disc,", bus demonstruojami kompiuteriniai žaidimai, skaitmeninė technikos galimybės, vyks koncertai, IT bendrovių pristatymai, veiks alinė. Šią pramogų salę rems bendrovė "Švyturys-Utenos alus".

"Bendras spalio 20-23 dienomis vyksiančios parodos šūkis: "Infobalt 2004" - tai malonus gyvenimas", - sakė Dž. Juknys.

Jo teigimu, vienas iš naujų tradicinės parodos akcentų - joje dalyvaus gerokai daugiau nei pernai užsienio kompanijų. "Laukiame dvylikos kompanijų iš Taivano, kurios užims visą paviljoną, taip pat stendus turės svečiai iš Lenkijos, Rusijos, Baltarusijos, Latvijos ir kitų šalių", - sakė "Infobalt" vadovas.

Jo pastebėjimu, daugėja naujų Lietuvos IT bendrovių, kurios siekia išnaudoti "Infobalt" parodą savo žinomumui rinkoje padidinti. Tokių bus ir šiemet.

O didelės vietinės IT įmonės renkasi kitą strategiją - jos stendus "Infobalt" parodoje įrengia tik kas dveji metai, tačiau kiekvieną parodą išnaudoja rinkodaros akcijoms, reklamai, dalyvauja specialistams skirtuose seminaruose. "Todėl galime sakyti, kad tokios kompanijos irgi dalyvauja parodoje, tik kitokia, ne tradicine forma", - aiškino Dž. Juknys.

Tikimasi, kad šiemet pagreitį įgaus pernai startavęs ITT sprendimų forumas, kuris vyks "Litexpo" 4-ojoje salėje. Pasak Dž. Juknio, tai turėtų būti "traukos centras" verslo bendruomenei. Apie 30 IT bendrovių ketina pasiūlyti elektroninius verslo sprendimus konkrečioms ūkio sritims - žemės ūkiui, transportui, energetikai, turizmui, viešajam administravimui. Šio forumo tikslas - skatinti įvairių ūkio sektorių bendradarbiavimą, kad būtų diegiamos modernios technologijos bei rengiami projektai gauti finansavimą iš ES struktūrinių fondų.

"Infobalt" asociacijos direktorius pažymėjo, jog, kaip ankstesnėse parodose, bus dar vienas "traukos centras" - stendai, skirti vadinamajam namų vartotojui. IT bendrovės propaguos Gyventojų pajamų mokesčio įstatymo lengvatą, kuri taikoma už 2004 - 2006 m. įsigytą kompiuterį su programine įranga bei įsivestą interneto ryšį, ir skatins ja pasinaudoti.

Dž. Juknys minėjo, kad visi mokytojai bei aukštųjų mokyklų dėstytojai ir pensininkai, pateikę jų statusą patvirtinančius dokumentus, į parodą bus įleidžiami nemokamai. Kitiems bilietas į parodą kainuos 15 litų, studentams ir moksleiviams - 7 litus.

Pernai "Infobalt" parodoje dalyvavo 215 Lietuvos ir užsienio bendrovių. "Infobalt" asociacijos direktoriaus teigimu, šiemet dalyvių bus per 200. Tarp jų turėtų būti 25-30 užsienio kompanijų (pernai buvo 15).

Pernai rudenį vykusioje "Infobalt" parodoje apsilankė per 65 tūkst. lankytojų. Daugiau negu pusė jų (apie 55 proc.) - verslo ir ITT sektoriaus atstovai. Tikimasi, kad šiemet lankytojų bus ne mažiau.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją