Už ekonomiką atsakingo EK nario Olli Rehno atstovas Amadejus Altafajus-Tardio Lietuvos radijui sakė, kad EK atidžiai seka įvykius, susijusius su "Snoro" nacionalizavimu, ir nerimauja dėl galimų padarinių Lietuvos ir Latvijos ekonomikoms.

"Mes palaikome ryšį su Lietuvos valdžia, norėdami būti tikri, kad Lietuva laikosi visų taisyklių, tai yra, kad nacionalizavimas neiškreipia vidaus rinkos. Artimiausiu metu turime įvertinti žalą ir nuspręsti, kokių tolesnių žingsnių imsimės kartu su Lietuvos valdžia", - Lietuvos radijui sakė A.Altafajus-Tardio. Anot jo, EK stebi padėtį Lietuvoje.

"Fiskalinė politika Lietuvoje išlieka pakankamai stabili, tačiau turime atidžiai stebėti, kaip sekasi tiems sektoriams, kurie yra labiausiai susiję su banku", - kalbėjo A.Altafajus-Tardio.

Praėjusią savaitę Lietuvoje lankęsis už mokesčius, auditą ir kovą su sukčiavimu atsakingas EK narys Algirdas Šemeta teigė, jog Lietuva jau yra užmezgusi kontaktus su atitinkamomis Komisijos tarnybomis dėl galimos valstybės pagalbos teikimo klausimo, jei tokią pagalbą Lietuva nuspręstų teikti gelbėdama banką.

"Snoras" buvo nacionalizuotas praėjusį trečiadienį, jo balanse pasigedus daugiau nei 1 mlrd. litų vertės vertybinių popierių. Dabar teigiama, kad banko padėtis yra kur kas blogesnė nei manyta pradžioje.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)