Apie lėšų trūkumą Latvijos generalinę prokuratūrą informavo latvių Finansų ir rinkos kapitalo komisija (lietuviškos Vertybinių popierių komisijos atitikmuo). Baudžiamąją bylą pavesta tirti Latvijos policijai.

Kad pradėtas baudžiamasis procesas, patvirtino šalies Generalinės prokuratūros atstovė spaudai Laura Pakalnė, kurią cituoja DELFI.lv.

Ji nurodė, kad Latvijos finansų ir kapitalo rinkos komisija (FKTK) informavo prokuratūrą dėl banke „Krājbankā“ konstatuoto lėšų trūkumo. Šiuo pagrindu Valstybinė policija pradėjo baudžiamąjį procesą, kurį kontroliuoja prokuratūra, pasakė L. Pakalnė.

Neoficialiomis LETA žiniomis, praėjusią savaitę iš banko sąskaitų iškeliavo „ženkli pinigų suma“. Tikslaus skaičiaus naujienų agentūra nepateikia – esą tai buvo dešimtys milijonų latų.

Anot LETA pranešimo, būtent pinigų dingimas iš „Latvijas Krajbanka“ tapo viena iš banko veiklos sustabdymo priežasčių.

Valstybinės policijos ryšių su visuomene skyriaus vyresnioji specialistė Lita Jubertė kol kas negalėjo patvirtinti, ar policijoje įregistruota tokia baudžiamoji byla, tačiau pažadėjo artimiausiu metu tai išsiaiškinti.

Latvijos verslo dienraštis „Dienas Bizness“, remdamasis neoficialiais šaltiniais, antradienį skelbė, kad Latvijos vyriausybė svarstys galimybes gelbėti „Latvijas Krajbanka“. Ar tarp „gelbėjimo“ variantų yra ir banko nacionalizavimo galimybė, dienraštis nenurodo.

Naujausiomis žiniomis, nuo trečiadienio „Latvijas Krajbanka“ bus leista vykdyti nedideles finansines operacijas. Apribojimai dar didesnis nei „Snorui“: „Latvijas Krajbanka“ klientai per dieną galės atlikti veiksmus ne didesnėmis kaip 50 latų (apie 244,5 Lt) sumomis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją