JAV Nevados valstijoje Pietų dykumos pataisos centro (Southern Desert Correctional Center) garaže stovi 32 svajonių mašinos, tarp kurių yra septintojo dešimtmečio „Corvette” ir „Mustang”, 1959-ųjų „Ford Thunderbird”, 1965-ųjų „Chevrolet Malibu” ir vienas pikapas, pagamintas 1935-aisiais. Visa tai galėjo virsti metalo laužu, bet už grotų virs lobiu – kažkur rastas senovines apleistas mašinas naujam gyvenimui prikelia kaliniai.

„Mes turime laiko tai atlikti gerai!” – tokiu reklaminiu šūkiu viliojami klientai, kurių, beje, netrūksta.

Tiesa, kad gautum teisę restauruoti automobilius, turi būti baigęs bent jau vidurinę mokyklą ir pusę metų kalėjime nenusižengti jokioms taisyklėms.

„Tai jums ne koks senas įprastas darbas kalėjime”, – pakalbintas „The Wall Street Journal” šypsojosi Michaelas Levi Fulleris, dvylikai metų sėdęs už grotų.

Šio kalinio pareigos – ne tiktai dirbti garaže, bet ir ieškoti reikalingų detalių, telefonu bendrauti su tiekėjais. Per valandą šis nuteistasis uždirba 5,15 dolerio (12,7 lito), tiesa, ne vienas kalinys dalį savo atlygio turi atiduoti Nevados aukų fondui.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)