Nerašyta taisykle jau tapo tai, kad antrąja eismo juosta važiuojantys vilniečiai spaudžiasi kuo arčiau kairiojo kelkraščio, o pirmąja – prie dešiniojo, tuomet tarp jų atsiranda vietos automobiliams važiuoti ir per vidurį. Vairuotojai dažniausiai taip elgiasi Geležinio Vilko gatve važiuodami miesto centro link ir artėdami prie posūkio į Ozo gatvę. Nors prie posūkio į Ozo gatvę nubrėžta papildoma eismo juosta, vairuotojai po tris rikiuojasi dar gerokai anksčiau, nei ji atsiranda ant kelio.

Tačiau sostinės policijos pareigūnai tokio automobilių vairuotojų elgesio nepateisina.

„Atrodo, kad vairuotojai rytais skuba ne į darbą, o į gaisrą. Jie prisigalvoja daug ko – iš vienos juostos gali ir dešimt suformuoti. Tačiau turi būti pagarba kitiems vairuotojams, o ne lipimas per galvą. Be to, dėl tokių vairuotojų spūsčių susidaro tik daugiau. Tokie vairuotojai galėtų būti nubausti už chuliganišką vairavimą. Tačiau prie kiekvieno po policininką nepastatysi”, – teigė Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos viršininkas Vytautas Černevičius.

„Lietuvos rytas“ rašo, kad už savavališką taisyklių kūrimą miesto gatvėse įžūliems vairuotojams gali grėsti ne tik piniginės baudos, bet ir vairuotojo pažymėjimo atėmimas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją