Visų rungtynių metu žaidimas vyko apylygiai, tačiau pabaigoje "Gala" sužaidė tiksliau ir įgijusi pranašumą išplėšė pergalę.

Baku ekipa ateinantį sezoną veikiausiai bus daugiausiai lietuvių savo gretose turinti užsienio ekipa. Be trenerio R.Kurtinaičio ten rungtyniauja keturi krepšininkai iš Lietuvos.

Prie jų artimiausiu metu gali prisijungti ir Darius Šilinskis. "Žalgiriui" priklausantis aukštaūgis patiko "Gala" treneriams ir jeigu pavyks susitarti dėl kontrakto sumos, Lietuvos jaunimo rinktinės narys taps Azerbaidžano čempionų nariu.

Rungtynėse su "Neptūnu" D.Šilinskis pelnė 8 taškus (4/7 dvitaškių), tačiau R.Kurtinaičiui patiko jo žaidimas bei tarpusavio supratimas su amerikiečiu gynėju.

Rezultatyviausias "Gala" komandoje buvo Darius Lukminas. Snaiperis pelnė 30 taškų, iš kurių net 21 - tritaškiais metimais (2/5 dvitaškių, 7/15 tritaškių, 5/5 baudų metimų). 11 taškų pridėjo Tomas Čerkunovas (7/8 dvitaškių, 4/9 baudų), 4 - Andrius Mažutis (1/2 dvitaškių, 0/2 tritaškių, 2/2 baudų), o Vilius Šumskis taškų nepelnė (0/3 dvitaškių).

"Neptūne" rezultatyviausias vėl buvo Žydrūnas Stankus, surinkęs 29 taškus (3/4 dvitaškių, 6/10 tritaškių, 5/9 baudų). 18 pridėjo Matas Niparavičius (5/9 dvitaškių), 16 - Mantas Ruikis (3/4 tritaškių), 15 - Vaidotas Pridotkas (4/8 dvitaškių), 10 - Aleksandras Savenkovas (5/12 dvitaškių, 12 atkovotų kamuolių), o 9 - Petras Šalvis (6/6 baudų).

Kaip jau tampa įprasta, klaipėdiečiai rungtyniavo ne pilnos sudėties. Šį kartą komanda dėl traumų vis dar negalėjo padėti Audrius Mineikis bei Jonas Elvikis, o pirmąjį pasiruošimo naujam sezonui mačą praleido ir pagrindinis "centras" Artūras Kaubrys. Jis gydosi nesunkius sužalojimus.

Tai buvo paskutinės "Gala" rungtynės Lietuvoje. Per 10 žaistų draugiškų rungtynių azerbaidžaniečiai iškovojo 7 pergales ir 3 kartus suklupo.

Pirmadienį "Gala" išskrenda atgal į Azerbaidžaną, kur dalyvaus savo šalies čempionate bei FIBA Europos taurės turnyre.

Šaltinis
Portalo Eurobasket.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško portalo sutikimo draudžiama.
Eurobasket.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją