„Pagrindinė idėja yra propaguoti patį motociklizmą, nes tai yra pakankamai senas, gilias tradicijas turintis reiškinys ir to nereikėtų pamiršti. Mes galime teisėtai, pagrįstai ir išdidžiai pakelti galvą sakydami, kad mūsų motociklizmo istorijai yra daugiau nei 80 metų“, – sakė R. Bružas.

TV pasaulyje žinomą kūrėją griebtis rašytojo plunksnos pastūmėjo netikėtas radinys – 1930 metų ženklelis, kuris tuomet buvo tvirtinamas prie motociklo. Nemažai informacijos apie motociklininkų judėjimą autorius rado to meto spaudoje, kurioje netrūko pranešimų apie motociklų savininkus, kurie buvo vadinami arba didvyriais, arba pamišėliais ir kuriais visuomenė itin domėjosi. Lygindamas juos ir šių dienų baikerius Rimas Bružas randa nemažai panašumų.

„Tarpukario Lietuvoje motociklą galėjai nusipirkti išsimokėtinai, kaip ir dabar. Visgi tai buvo prabangos priemonė, kainavusi apie 2000 Lt. Palyginimui, karvė kainavo apie 200 Lt. Motociklininkai daug keliaudavo - tai yra dar vienas panašumas su šiais laikais. Kas įdomu, klubų įstatai yra identiški šiandieniniams, o vertybės lieka tos pačios. Skirtumai tokie, kad anuomet į motociklininkų klubą galėjo stoti moterys, dabar retas baikerių klubas, kuris tai daro“, – panašumus ir skirtumus vardijo R. Bružas.

Kartu su knyga „Bikerstory.LT“ pasirodys ir dokumentinis filmas. Autoriaus planuose „Bikerstory.LT“ trilogija. Antroji knyga bus skirta sovietiniam laikotarpiui, o trečioje bus pasakojama apie šių laikų baikerius.

Žiūrėkite DELFI.TV reportažą

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją