„Edgaras Česnauskis ir Deividas Šemberas negalės žaisti. Dar yra klausimų dėl Deivydo Česnauskio, kuris serga, bet atrodo kad virusas jį užpuolė. Tomas Danilevičius patyrė traumą ir neatvyko. Tačiau nepaisant smulkių traumų, pasiruošimas vyko sklandžiai – Marius Stankevičius ir Andrius Skerla praleido kelias treniruotes. Sužaidėme kontrolines rungtynes su U-20 rinktine.

Patiko Gedimino Vičiaus žaidimas, kuris rungtyniavo nuo pat rungtynių pradžios. Stengėmės pataisyti kai kurios dalykus, tam turėjome kelias treniruotes. Šiandien bus paskutinė treniruotė ir apsispręsime dėl rungtynių startinės sudėties“, - pirmadienį spaudos konferencijoje kalbėjo R. Žutautas.

Pirmoje tarpusavio dvikovoje lietuviai išvykoje gana netikėtai 1:0 įveikė varžovus. Tačiau besibaigiant atrankos ciklui lietuviai jau nebeturi galimybių kilti aukščiau, tuo tarpu Čekija dar tęsia kovą dėl kelialapio į finalinį Europos čempionato etapą.

„Bus nelengva, nes ir Čekijoje buvo labai sunku. Pagal progas Čekijoje manau atrodėme apylygiai. Tai mobili ir gera komanda. Matėme jų rungtynes su ispanais ir čekai demonstravo tikrai neblogą žaidimą, tačiau tiesiog varžovai neleido jiems žaisti. Kalbant apie mūsų komandą nusiteikimas yra labai geras. Vyrai nori paskutines ciklo rungtynes baigti pergale“, - kalbėjo treneris.

R. Žutautas taip pat nesureikšmino, kad dėl diskvalifikacijų, traumų ir ligų negalės žaisti eilė patyrusių žaidėjų. Strategas tokią situaciją vertina, kaip galimybę išbandyti jaunus žaidėjus.

„Ateina laikas, kai reikia pakeisti vyresnius žaidėjus. Dabar tam tinkama proga. Rungtynėse pamatysime, kokie bus pasikeitimai. Manau, bus tam tikrų pasikeitimų. Jauni žaidėjai pilni ambicijų, kone kiekvienoje atakoje nori pelnyt įvartį, todėl vyresni žaidėjai įneša solidumo. Žiūrėsime, ką prieš mus pastatys varžovai“, - teigė treneris.

Kalbėdamas apie visą atrankos ciklą R. Žutautas teigė, kad išbraukus rungtynes su Lichtenšteinu (0:2 ir 0:0) jį būtų galima vertinti pakankamai neblogai.

„Jeigu išbrauktume rungtynes su Lichtenšteinu, tai vertinu visai neblogai. Mūsų grupė buvo labai sunki. Apie ispanus net nereikia šnekėti, Čekija buvo Europos vicečempionė. Škotai taip pat ne kartą rungtyniavo finaliniuose etapuose. Su Lichtenšteinu praradome net 5 taškus. Vertinant penkiabale sistema manau nusipelnėme 3 – 2,5 balo“, - sakė R. Žutautas.

Antradienį Lietuva ir Čekija 21.45 val. jėgas išbandys Kauno S. Dariaus ir S. Girėno sporto centro stadione.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją