"Aš niekada neatsisakiau žaisti rinktinėje. Tai rinktinės vartininko karjeros užbaigimas", - BNS sakė Gintaras Staučė. - "Rinktinei atidaviau viską, ką galėjau. Tačiau su metais ateina laikas, kai žiūri, kaip kūnas reaguoja į visus skraidymus ir pradedi suprasti, kad jau esi nebe toks".

Nacionalinės rinktinės treneris Algimantas Liubinskas BNS sakė, kad bandė įkalbėti G.Staučę padėti rinktinei dar bent vieną atrankos ciklą, bet vartininkas atsisakė.

"Tiek metų žmogus atžaidė rinktinėje ir, turbūt, pajuto, kad ateina kartų kaita. Jis turi savo nuomonę, o aš galiu Gintarui tik padėkoti, už tai ką jis davė rinktinei", - kalbėjo A.Liubinskas.

G.Staučė vartininko karjerą žada baigti "FK Jūrmala" (Latvija) klube, kur vėliau treniruos vartininkus.

Prieš atvykdamas į Latviją ilgametis Lietuvos rinktinės vartininkas žaidė "FC Kalithea" (Graikija) klube. Savo karjeroje jis rungtyniavo tokiuose garsiuose klubuose, kaip Maskvos "Spartak" (Rusija), Stambulo "Galatasaray" (Turkija), "MSV Duisburg" (Vokietija).

G.Staučei atsisakius žaisti rinktinėje, rugsėjo 8 dieną Šarlerua mieste vyksiančiame mače su Belgija, pagrindiniu rinktinės vartininku bus Maskvos "Dinamo" (Rusija) klube rungtyniaujantis 21-erių metų Žydrūnas Karčemarskas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją