Bandymuose dalyvavo Luca Badoeras ir Andrea Bertolini. Pilotuodami „Ferrari F2004“ bolidus jie rinko informaciją apie automobilių aerodinamiką, ypatingą dėmesį sutelkdami į taip vadinamą „oro maišo“ efektą („slipstreaming“ – ang.). Bolidai visą laiką važiavo vienas paskui kitą, pastoviu greičiu. Tokiu būdu buvo renkama informacija ir ieškoma galimybių kitąmet padaryti „Grand Prix“ lenktynes įdomesnėmis, padidinti lenkimų skaičių.

Bet faktas, kad FIA kreipėsi į „Ferrari“ vėl neliks nepastebėtas. Belgijoje „McLaren“ vadovas Ronas Dennisas jau išreiškė pasipiktinimą FIA, jog pastaroji organizacija daug dėmesio skiria italų ekipai ir jog naujosios taisyklės labai tiks „Ferrari“. Tačiau FIA atstovas spaudai paneigė bet kokius galimus susitarimus ir palankumą vienai ar kitai ekipai. Jis pareiškė, kad „Ferrari“ pagalba FIA tiesiog renka svarbius duomenis, taigi tokio tipo bandymai yra konsultacinio pobūdžio.

„Ferrari“ vadovas Jeanas Todtas irgi neigė „sąmokslo“ teoriją: „Šie bandymai buvo atlikti FIA prašymu ir mes sutikome, įnešdami savo indelį į kitų metų taisyklių tobulinimą. Jei dėl to atsiranda ginčai, ką gi – nebe pirmas kartas, bet tokie kaltinimai nėra teisingi.“

Bandymų metu L.Badoeras ir A.Bertolini įveikė virš 300 km. Sesiją stebėjo FIA atstovas Charlie Whitingas.

Daugiau informacijos ieškokite www.f-1.lt.