"Ši olimpiada buvo sėkminga Lietuvai, nes mūsų sportininkai buvo aukštumoje. Lietuva buvo gražiai atstovaujama ir tai pastebėjo visas pasaulis", - nusileidęs lėktuvu oro uoste kalbėjo prezidentas V.Adamkus.

Lietuvos prezidentas pacitavo ir vienos šalies vadovo ištartą įsimintiną frazę apie Lietuvos olimpiečius: "Kokia maža tauta, o privertė drebėti didžiuosius".

Oro uoste olimpiečius maršo garsais pasitiko orkestras, gėlėmis užvertė artimieji, politikai - premjeras Algirdas Brazauskas, Seimo pirmininko pirmasis pavaduotojas Česlovas Juršėnas bei kiti.

Atėnų olimpiadoje trečiąjį medalį Lietuvai - sidabrą - iškovojęs penkiakovininkas Andrejus Zadneprovskis oro uoste teigė esąs kupinas gerų emocijų. "Kai medalis kišenėje - nuovargis lieka antroje vietoje", - šypsojosi sportininkas.

Iš Atėnų sugrįžę sportininkai nuvyko į Katedros aikštę, kur mojuodama Lietuvos trispalvėmis olimpiečių laukė tūkstantinė minia.

Čia prie sportininkų prisijungė ir kiti ankščiau iš Atėnų sugrįžę Lietuvos sportininkai, tarp kurių - olimpinių žaidynių medalininkai: antrą kartą iš eilės olimpinį auksą iškovojęs disko metikas Virgilijus Alekna bei sidabro medalį laimėjusi septynkovininkė Austra Skujytė.

Gausių plojimų bei džiaugsmingų šūksnių susilaukė ne tik medalininkai, bet ir gražiai žaidę, nors medalių šįkart neiškovoję, ketvirtoje vietoje likę krepšininkai.

Gerbėjai Vilniuje savo paramą bei padėką už gražų žaidimą Lietuvos olimpinei rinktinei išreiškė plojimais bei šūksniais, taip pat plakatais: "Šaunuoliai, jūs patys geriausi", "Jūs - mūsų auksas", "Jūs - mūsų širdyse čempionai".

Katedros aikštėje Lietuvos olimpiečius sveikino šalies vadovai, koncertavo populiarūs muzikos atlikėjai ir grupės. Tvarką palaikė sustiprintos policijos pajėgos.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją