Pasak Vilniaus savivaldybės Saugaus miesto departamento Viešosios tvarkos skyriaus vedėjo Mariaus Švaikausko, maždaug 70 proc. automobilių vaiduoklių pavyksta išvežti iš kiemų be didesnio vargo, o dėl trečdalio tokių mašinų tenka gerokai pakovoti. Mat ne visada lengvai pavyksta rasti transporto priemonės šeimininkus, o net juos radus – įtikinti atiduoti mašiną į metalo laužą arba išgabenti jį iš bendrojo naudojimo teritorijų.

„Ne visi vairuotojai geranoriškai linkę skirtis su savosiomis transporto priemonėmis. Bėdų kyla su pagyvenusiais žmonėmis, kuriems net nevažiuojantis ir po langais tik dūlantis automobilis brangesnis už viską“, - aiškino M.Švaikauskas.

DELFI primena, kad gyventojai raginami Viešosios tvarkos skyriui pranešti apie kiemuose stovinčias netvarkingas transporto priemones. Jie turi nurodyti gatvę, namo numerį, automobilio markę, spalvą, valstybinį numerį, datą ir laiką, kada pastebėtas „automobilis vaiduoklis“. Jei prie informacijos bus pateikta transporto priemonės nuotrauka, tai gerokai palengvins akcijos eigą. Siųsti el. paštu: viesoji.tvarka@vilnius.lt arba skambinti tel. 1648, (8 5) 219 7948.

Policijos pareigūnai, transporto priemonių savininkams, per nustatytą laiką nesiėmusiems priemonių pasirūpinti apleistu automobiliu, taikys administracines nuobaudas – nuo 250 iki 500 Lt, už kartotinį pažeidimą – nuo 500 iki 1000 Lt su transporto priemonės konfiskavimu ar be konfiskavimo.

Praėjusių metų akcijos „Daugiau erdvės kiemuose“ metu iš viso nustatytos 979 neeksploatuojamos transporto priemonės, atlaisvinta 490 automobilių stovėjimo vietų, 98 atvejais nustatyti administraciniai teisės pažeidimai, dėl kurių skirtos baudos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją