Ekoralyje startavo 18 ekipažų. Pagal vairuojamo automobilio degalų tipą ir variklio darbinį tūrį buvo sudarytos 6 klasės: trys – automobilių su benzininiais varikliais, dvi – su dyzeliniais, ir viena – hibridinių automobilių.

Dauguma šių ekonominio vairavimo entuziastų važiavo nuosavais automobiliais, kurių amžius buvo nuo 1997 iki 2011 m. Vairuotojų amžiaus vidurkis – 34 metai. Be vairuotojų vilniečių, taip pat dalyvavo ekipažai iš Kauno, Klaipėdos, Biržų bei Kuršėnų.

„Ekoralio trasa buvo sudaryta taip, kad jo dalyviai galėtų pasigrožėti ir tokiais Lietuvos kampeliais, į kuriuos galbūt specialiai ir nenuvažiuotų. O aplankymas tokių vietovių, kaip Dubingiai ar Kernavė, bei papildomos užduotys, kurias teko įveikti visiems ekipažams, suteikė šiam renginiui ir puikios laisvalaikio pramogos atspalvį“, – ekoralio vyr. komisaras Vitoldas Milius.

Nugalėtojais savo klasėse tapo: Robertas ir Jolita Molienė (Vilnius, Fiat 500), Zenonas Meškauskas ir Šarūnas Mockus (Kuršėnai, Honda FRV), Erikas Kaleinikovas ir Geda Korsakienė (Vilnius, Fiat 500), Artūras Žukas ir Rytis Turčinas (Vilnius, VW Lupo 3L), Šarūnas Gruodis ir Kristina Kudokaitė (Vilnius, Volkswagen Passat), Vidas Žuraulis ir Kristina Kemzūraitė (Vilnius, Toyota Prius).

Ekovairuotojo konkurso įskaitoje tarpusavyje kovojo 11 ekipažų. Visi jie dalyvavo „Auto Bild Lietuva“ atrankoje, kur pirmiausia turėjo įveikti teorines užduotis. Be jau minėto A. Žuko, iškovojusio absoliučiai aukščiausią įvertinimą (VW Lupo 3L 1.2, dyzelinas, vidutinės degalų sąnaudos 2,57 l/100 km), geriausiais buvo pripažinti dar du vilniečių ekipažai.

Antrosios vietos laimėtojais tapo Raimondas Petrulionis ir Tomas Balčiūnas (VW Golf 1.6, dyzelinas, 3,79 l/100 km), trečiają vietą iškovojo Šarūnas Gruodis ir Kristina Kudokaitė (VW Passat 1.9, dyzelinas, 4,07 l/100 km).

„Ekoralis – tarsi savotiškas lakmuso popierėlis to, kaip visuomenė žiūri į ekovairavimą. Tai, žinoma, ne toks masinis renginys, kaip bėgimo ar dviračių maratonas, tačiau jis neabejotinai populiarėja, kasmet sulaukdamas vis daugiau ekonominio vairavimo principų sekėjų ir tampa tradiciniu bei laukiamu, o tai verčia kitais metais ir vėl atsinaujinti bei viską padaryti dar geriau“, – sakė ekoralį organizavusios bendrovės „Ecodriving LT“ direktorė Vaida Balčiūnienė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją