2014-ais „Formulės-1“ automobiliai boksuose riedės varomi vien elektros variklių, nors trasoje ir toliau riaumos benzininiai agregatai.

„Tikėkimės, manęs tuo metu, kai F-1 bus visiškai pereiti prie elektros variklių, jau nebebus čia. Būsiu pasitraukęs, būsiu pasimėgavęs geriausiais „Formulės-1“ metais ir veiksiu ką nors kita“, - pareiškė L. Hamiltonas.

„Man patinka variklių garsas. Dievindavau anksčiau naudotus V10 variklius. Dievinu V12 automobilius. Myliu garažuose tvyrantį degalų kvapą ir dūmus. Mėgstu tą kvapą, kurį užuodžiu sėdėdamas prie vairo, kai pilamas kuras“, - kalbėjo britas.

„Nepaisant to, tikrai tausoju gamtą. Namuose naudoju saulės energiją, neperku bendros elektros ar dujų. Naudojuosi geoterminiu šildymu ir panašiai, turiu hibridinį automobilį, nors vairuoju ir vien benzininius“, - aiškino sportininkas.

„Tačiau, visgi, automobilių sportas yra ypatinga sritis. „Formulė-1“ yra pavojinga, kas yra ypatinga. Čia ir kvapas bei variklių gausmas. Jei neliks to triukšmo ir to kvapo, autosportas bus jau ne tas“, - pridūrė jis.