Teismo nuomone, Kauno politikų sprendimas naikintinas, nes priimtas pažeidžiant Vietos savivaldos įstatymo ir reglamento reikalavimus.

Kauno politikai dvi gydymo įstaigas paversti viena buvo nusprendę 2010-ųjų balandį.

Panaikinti šį tarybos sprendimą teismo prašė tuometinės miesto tarybos nariai socialdemokratai Kęstutis Kriščiūnas, Žaneta Klebanskaja, Orinta Leiputė ir Bronislovas Kučinskas, liberalcentristas Arvydas Garbaravičius, Liberalų sąjūdžio atstovas Stasys Žirgulis, "tvarkietis" Algimantas Mileika bei "darbietis" Gintaras Furmanavičius.

Jie teigė, kad šis tarybos sprendimas neteisėtas dėl procedūrinių pažeidimų, balsavimo rezultatų ir vardinio balsavimo rezultatų protokolo suklastojimo.

Pareiškėjų teigimu, šį sprendimą lėmęs tarybos nario Gedimino Žukausko balsas protokole buvo užfiksuotas klaidingai - įrašyta "už", nors jis pasisakė "prieš".

Pats G.Žukauskas teismo posėdyje taip pat pareiškė pasisakęs "už", tačiau, teisėjų kolegijos nuomone, iš faktinių aplinkybių konstatavimo protokolo, vaizdo ir garso įrašų matyti, kad G.Žukauskas balsavo "prieš". Tai nustatė ekspertai.

"Ekspertas vienareikšmiškai padarė išvadą, kad vaizdo ir garso įrašuose vardinio balsavimo metu po žodžių "ir Gediminas Žukauskas" buvo pasakytas žodis "prieš", - tvirtina teismas.

Apie G.Žukausko parodymus, besiskiriančius nuo ekspertų išvados, teismas nusprendė pranešti Kauno apygardos vyriausiajam prokurorui. Anot teismo, tarybos nario veiksmai galimai turi nusikalstamos veikos požymių.

"Liudytojo G.Žukausko parodymas, kad jis balsavo "už" ir kad tarybos posėdžio protokole balsavimo rezultatas "už" užfiksuotas teisingai, yra neatitinkantis objektyvių įrodymų, kvestionuotinas, keliantis abejonių balsavimo procedūros teisėtumu ir bei klaidinantis teismą", - teigiama teismo sprendime.

Kauno savivaldybės tarybos posėdžio metu buvo nuspręsta dvi ligonines sujungti į Kauno Raudonojo Kryžiaus ligoninę. Taip pat pritarta, kad šiai įstaigai iki naujojo jos vyriausiojo gydytojo išrinkimo laikinai vadovautų Kęstutis Mazurkevičius. Vėliau, gegužės mėnesį, priimtu tarybos sprendimu iš dviejų sujungtų ligoninių atsiradusios įstaigos pavadinimas pakeistas į Kauno klinikinę ligoninę.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją