Seksas santykių pradžioje

Kai kažką susitinki ir įsimyli, visas tavo gyvenimas pradeda suktis apie tai, kaip kuo geriau pažinti kitą žmogų, ypač jo kūną. Po kiek laiko, žinoma, suprantate, kad meile sąskaitų neapmokėsite, ir grįžtate į “normalų” gyvenimą.

Tuomet seksu užsiimate tik naktį, lovoje, prieš eidami miegoti. Bet po sunkios darbo dienos kartais tam tiesiog neužtenka jėgų.

Ne kiekybė, o kokybė

Šioje stadijoje kokybė tampa svarbesnė nei kiekybė. Kai mylitės tiek dažnai, kiek jums patinka, paprastai maži nesklandumai tampa nesvarbūs. Bet jei tik kartą per savaitę, norite iš sekso gauti kuo daugiau malonumo, o tai reiškia, kad negali būti jokių nerealistinių lūkesčių.

Seksas ir spontaniškumas

Mitas, kad seksas geresnis, kai jis spontaniškas. Tos atostogos, kurių laukėte pastaruosius šešis mėnesius – ar nebūtų jos smagesnės be jokio planavimo? Nebūtinai. Faktiškai tai kaip tik galėjo būti nesėkmė. Nors netikėtas seksas gali būti fantastiškas, planavimas sukuria laukimo nuotaiką, laukimas pažadina susijaudinimą.

Jei turite vaikų arba ilgai dirbate, veikiausiai jums reiks specialiai skirti laiko seksui. Tai reiškia, kad galėsite jaustis puikiausiai, suplanuoti, ką rengsitės, išsimaudyti atpalaiduojančioje vonioje. Taip pat galite dienomis erzinti vienas kitą iki tol, kol ateis laikas veiksmui.

Kitas mitas – kad seksas visuomet turi būti abipusis. Žinoma, jūs turėtumėte pamaloninti vienas kitą tuo pat metu ir kartu pasiekti aistros viršūnę. Tačiau tai tas pat, kas plekšnoti sau per galvą ir drauge kasytis pilvą. Taip, tai įmanoma, bet tai reiškia, kad negalite tinkamai susikoncentruoti ties abiem veiksmais. Kaip sutelkti dėmesį į tai, kaip suteikti kitam malonumą, ir tuo pat metu mėgautis kito lytėjimais? Tai neįmanoma. Kažką prarasite.

Taigi darykite tai paeiliui. Mėgaukitės partnerio veidu ekstazėje, tuomet atsipalaiduokite ir mėgaukitės savo pojūčiais. Abipusis seksas gerai, kai norite mylėtis greitai. Bet jei suplanavote laiką sau, išnaudokite jį iki galo.

Pradėkite kalbėti

Kai kurie žmonės tiki, kad geras seksas turi būti instinktyvus. Jei iš tiesų myli savo partnerį ir jūs derate vienas kitam, tuomet žinosi, kaip jis norėtų būti liečiamas. Jūsų kūnai puikiai supras vienas kitą be žodžių.

Kažkodėl seksas yra viena sričių, kai tikimės, kad partneriai perskaitys mūsų mintis. Vietoje to, kad pasakytumėme žodelį ar du apie tai, ką mėgstame ir ko ne, mes ryžtamės visomis įmanomomis dejonėmis pabrėžti tą tinkamiausią akimirką. Vis dėlto yra tikimybė, kad partneris nesupras jūsų teisingai. Vietoje to pradėkite kalbėtis. Pamatysite, kad tai sukurs tarp jūsų daug daugiau intymumo nei tylus nepasisekimas. Tačiau nedarykite to pačiame veiksmo įkarštyje. Kitą kartą, kai atsiminsite, kad nesimylėjote jau savaites, išsitraukite užrašų knygutes ir pasižymėkite laiką pasimatymui. Kai pasimatymo diena artės, pakalbėkite apie tai, ką ketinate padaryti vienas kitam ir kaip paversite tą naktį nepamirštama.

Priežastys, dėl kurių verta skirti laiko seksui

Vis dar neįtikinome? Tyrimai rodo, kad reguliaraus sekso dėka atrodysite ir jausitės jauniau. Mylintis organizme išsiskiria medžiagos, kurios mažina stresą ir nerimą. Taip pat išskiriamos medžiagos, kurios sukuria stipresnę aistrą tarp partnerių, stimuliuoja augimo hormonus, kurie mažina riebalinį audinį, o taip pat sudeginama daugiau nei 100 kalorijų per valandą.

Skirkite pasimatymą

Kai su kuo nors esate ilgesnį laiką, lengva žiūrėti vienam į kitą kaip į tai, kas savaime suprantama. Tačiau galite grąžinti santykiams patrauklumą skirdami reguliarius pasimatymus savo partneriui.

Draugai, šeima, darbo įsipareigojimai ir namų ruoša – visa tai atima begales jūsų laiko, todėl svarbiausia, kuo reikia pasirūpinti – tai pabūti atskirai jums ir partneriui kaip porai.

Jei matote vienas kitą kasdien, praleidžiate vakarus toje pat svetainėje ir dalijatės ta pačia lova, greičiausiai pamirštate, kaip svarbu skirti laiko vienas kitam. Gali atrodyti kvaila kartu gyvenančiai porai skirti pasimatymus vienas kitam taip, lyg jie būtų ką tik susipažinę, bet tai tikrai padeda išlaikyti santykius gyvybingus. Kartą į savaitę pabūkite vienu du.

Pasimatymą galite skirti kur tik norite. Galite išeiti į miestą, į kiną, barą, restoraną ar tiesiog pasivaikščioti. Arba galite skirti laiko namie pažiūrėti filmui, kartu gaminti maistą ar tiesiog atsipalaiduoti ant sofos. Tik įsitikinkite, kad niekas nekliudys jūsų vakarui.

Pasistenkite

Savaitiniam pasimatymui skirkite tiek rūpesčio ir jėgų, kaip kad skirdavote, kai vos buvote pažįstami - pasirūpinkite savo išvaizda, šypsokitės, atrodykite ir jauskitės taip gražiai, kaip tik galite.

Pasimatymo metu kalbėkite su partneriu taip, tarytum jūs ką tik susipažinote. Papasakokite apie savo dieną, savo mintis ir jausmus. Išklausykite jo.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją