Tragedija įvyko iki finišo likus 12 ratų. Lenktynėse pirmavės A.Zanardis užvažiavo į aptarnavimo stotį. Išvažiuodamas iš boksų lenktynių lyderis per anksti padidino greitį ir jo bolidas tapo nevaldomas. A.Zanardį sumėtį ir į jį rėžėsi 320 km/h greičiu važiavęs tautietis Alexas Taglianis.

Po šios avarijos A.Zanardis malūnsparniu skubiai buvo nugabentas į ligoninę, kur jam buvo amputuotos abi kojos: viena kiek aukščiau kelienio, kita - truputį žemiau. Pasak gydytojų paciento būklė stabili, tačiau jie įtaria, kad A.Zanardi'ui gali būti lūžę dubens kaulai. Tokiu atveju pilotui prireiks dar vienos operacijos.

Pirmąjį serijos CART lenktynių etapą Europoje, kuris turėjo vadintis "Germany 500", bet terorizmo aukoms JAV atminti buvo pavadintas "American Memorial", laimėjo švedas Kenny's Brackas finišo tiesiojoje aplenkęs italą Max'ą Papis'ą.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją