Anksčiau buvo skelbta, kad 2012 m. Estiją turi pasiekti tūkstančio „Mitsubishi i-MiEV“ elektromobilių partija. Estams elektromobiliai bus skirti kaip viena iš sąlygų parduodant taršos leidimus kompanijai „Mitsubishi“. Pusė nemokamų elektromobilių turėjo būti skirta vietos valdžios socialiniams darbuotojams, o likę – parduoti.

Socialinių reikalų ministerijos atstovų teigimu, savivaldybių susidomėjimą nemokamais elektromobiliais slopina estų dvejonės dėl elektra varomų automobilių patikimumo žiemos sąlygomis. Teigiama, kad kai kurios savivaldybės užsisakė tik vieną ar du elektromobilius, nors galėjo gauti ir tris.

Planuojama, kad ne vėliau nei iki kitų metų pavasario bus organizuojamas dar vienas paraiškų nemokamiems elektromobiliams gauti etapas ir tuomet bus pasiskirstyti visi likę elektra varomi automobiliai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją