Žinoma, po vienu esantiems skirtingų Zodiako ženklų asmenims teks derinti ne tik stalo, bet ir veidrodžio kampus, tačiau viskas tampa paprasčiau, kai žinai! Tikius - žinios atveria kelią kompromisams.

Taigi pamėginkite pasitikrinti, ar tikrai ilgitės tokio stiliaus namų ir pamėginkite prisijaukinti interjero detales, kurias siūlo astrologai.

Ožiaragis. Konservatyviems Ožiaragiams neverta susigundyti madingomis idėjomis iš žurnalų arba klausyti populiarių dizainerių patarimų. Idealūs baldai ir interjero detalės - klasikinės, konservatyvios. Siūlomos spalvos - ramios: visi žalios, rudos, pilkos spalvų atspalviai, stilinga juodos ir baltos gama. Netgi vaikui Ožiaragiui geriau pirkti ne specialius ryškius vaikiškus baldus, o nedidelių dydžių suaugusiųjų baldus.

Baldai turi asocijuotis su kruopštumu, patikimumu ir praktiškumu: didelės talpios spintos, masyvios lovos su didele atkalte, stabilios kėdės, tradicinis stačiakampis pietų stalas. Svetainėje galima sustatyti statusą pabrėžiančius ir brangius, antikvarinius baldus - odines sofas, fotelius, kėdes. Prie jų puikiai derės senoviniai paveikslai.

Nepaisant tendencijų, Ožiaragio būste nėra vietos statulėlėms, vazelėms, daugybei smulkmenų, atvežtų iš užsienio šalių, mieliems aksesuarams, vaikų piešiniams ant sienų, stikliniams staliukams, pačių darytoms komodoms ir spintelėms. Visus apdovanojimus, prestižines dovanas ir panašius širdžiai brangius dalykėlius statykite atviroje lentynoje, stovinčioje geriausiai matomoje vietoje.

Svarbiausias Ožiaragiui kambarys - kabinetas kartu su biblioteka (jei jis dirba protinį darbą) arba dirbtuvės (jei jis dirba fizinį darbą). Jei namuose yra toks kampelis, namai jam bus mėgstamiausia vieta žemėje.

Vandenis. Pagrindinis Zodiako eksperimentatorius, trokštantis pabėgti nuo banalumo, linkęs į kraštutinumus. Geriausias interjero stilius - avangardas, neišeinantis iš mados high- tech. Idealūs spalvų deriniai - keisti ir retai sutinkami tiek gamtoje, tiek ir pažįstamų namuose.

Technologijos - Vandenių stichija, namai, prikišti modernių dalykėlių - svajonių išsipildymas. Kalbame ne tik apie virtuvės techniką, televizorių ir skalbiamąją mašiną, bet ir apie naujausias technologijas, pavyzdžiui, apšvietimą ir patalpų drėkinimą, apie mielus, tačiau dažnai nenaudingus žadintuvus, šildytuvus, laikiklius ir t.t.

Geriausi baldai Vandeniui - originalios formos ir atspalvių. Svetainėje puikiai tiks sėdmaišiai ir panašaus stiliaus sofos. Daugelis šio ženklo atstovų renkasi viską, kas yra natūralu - vilnones antklodes ir kilimus, linines užuolaidas ir staltieses, medines kėdes išraižyta atkalte. Į akis krintantys aksesuarai, draugų padovanoti suvenyrai, daikteliai iš rytietiškų parduotuvėlių - visos šios smulkmenos ras savo vietą Vandenio būste ir padės jam pajusti, kaip jis išsiskiria iš bendros masės.

Vandenio spalvos - visi mėlynos spalvos atspalviai ir metalo spalva.

Žuvys. Jausmingi romantikai, kuriems namuose reikia pailsėti nuo aplinkinių - ramybėje ir atsipalaidavus. Interjeras turi būti sukurtas tik iš ramių ir pastelinių atspalvių: baltos, kreminės, geltonos, švelniai žydros ir žalios, puikiai tiks kantri arba rytietiškas stilius.
Pasistenkite neužgrūsti kambarių baldais ir papuošimais. Žuvims reikia erdvės ir oro. Netgi pati mažiausia patalpa neturi atrodyti ankšta. Baldus, nors ir kokybiškus, rinkitės pagal du svarbiausius požymius: lengvumas ir funkcionalumas. Sofos turi susiskleisti, kad atlaisvintų vietą, vietoj spintų tiks kabyklos, užimančios mažiau erdvės, ant lovos užmeskite jaukų pledą, parinkite užuolaidas iš plazdančios lengvos medžiagos su drapiruotėmis, kaspinais.

Žuvų polinkį suvenyrams ir mieloms smulkmenoms reikia kontroliuoti: paskirkite jiems atskiras lentynas (gal net prie pat lubų), pastatykite statulėles koridoriuje.

Avinas. Vienas pačių stipriausių ir energingiausių ženklų, vos ne vienintelis, kuris patogiai jausis interjere, kuriame bus raudonos arba juodos sienos, ryškios dėmės ir šokiruojantys dizaino sprendimai. Būtent dėl Avinų ir eksperimentuoja dizaineriai, juk Avino butas visada turi stebinti svečius.
Šaltos arba blankios spalvos Avinams netinka, puikiai tiks visi auksinės, gintarinės, geltonos, oranžinės, raudonos spalvų atspalviai. Ugninės raudonos užuolaidos, apelsininiai užtiesalai ant lovos ir fotelių, žemi stikliniai staliukai, smulkios originalios skulptūros ir aksesuarai, nestandartinių formų baldai, dizainerio kurta lempa, spalvota gėlės formos kriauklė, veidrodinės lubos vonioje ir miegamajame - visa tai tinka aistringiems Avinams.
Norėdami paįvairinti aplinką, Avinai nepuola atlikti kapitalinio remonto ir pirkti brangiai kainuojančių baldų - jie vertina originalumą, o ne prabangą ir statusą. Ir nepasiduokite madingoms high-tech stiliaus tendencijoms - šalti atspalviai interjere Avinams netinka, tarp mėlynų ir pilkų sienų jūs greitai pradėsite nuobodžiauti.

Jautis. Jis yra ir klasicizmo, ir romantizmo šalininkas, būtent todėl geriausios spalvos bute - kreminė, rusva, ruda ir rožinė, lengvos ir pastelinės.

Jaučiai trokšta prabangos ir turto, ryškiai atsispindinčių dizaine, balduose, papuošimuose ir aksesuaruose. Pasiduoti pagundai, nepavertus kambarių savo galimybių paroda, galima su brangia, pagal užsakymą pasiūta tekstile, išraižytais retais baldais, modernia buitine technika. Nepersistenkite su vazomis, paveikslais, statulomis ir krištolu lentynose. Laikui bėgant, visos šios grožybės išstumia iš interjero savininko asmenybę.

Dvyniai. Nuolatinių pokyčių interjere gerbėjai, vakarėlių ir svečių mėgėjai. Dvyniams būtina jauki aplinka, erdvė ir praktiškumas. Lengvi ir mobilūs baldai, stalai - transformeriai, išsiskleidžiančios sofos ir stalai, pinti krėslai, staliukai ir spintelės ant ratukų, pufai ir begalė pagalvėlių tiesiog ant žemės - visa taip leis dažnai priimti svečius, nejausti kambarių užgriozdinimo ir nenuobodžiauti monotoniškame interjere.
Dvynius kartais traukia ultramadingas dizainas, o po mėnesio jiems norisi klasikos, todėl pagrindinėmis spalvomis turi būti šviesiai geltonos, žydros, kreminės ir žalios spalvų atspalviai, o ryškius akcentus Dvyniai galės priderinti, kai atsiras toks poreikis. Dvyniai jaučiasi patogiai, kai kambariuose nėra nereikalingų daiktų, o „razinos" vaidmenį atlieka išskirtiniai, specialiai jiems pagal užsakymą padaryti, galbūt net vienetiniai daiktai.

Interjero patarimus kitiems Zodiako ženklams skaitykite rytoj.