20 m. buvo stebimi 5 tūkst. sveikų žmonių. Paaiškėjo, kad greitai važinėję vyrai gyveno 5,3 metais ilgiau už tuos, kurie dažniausiai mindavo pedalus lėtai.

Lėtai mynę pedalus vyrai gyveno 2,9 metais ilgiau.

Greitai važinėjusių moterų gyvenimo trukmė pailgėjo 3,9 metais, o vidutiniškai važinėjusių – 2,2, lyginant su lėto važiavimo mėgėjų gyvenimo trukme.

Kopenhagoje atliktas tyrimas parodė, jog labiausiai pirmalaikę mirtį atitolina greitas važiavimas dviračiu apie valandą per dieną.
Tyrimui vadovavęs gydytojas Peteris Schnohras teigė, kad didžiąją laisvalaikio dalį vertėtų leisti aktyviai. Tai, anot jo, pasakytina ir apie vaikščiojimą.

Tiesa, Britanijos „Heart Foundation“ profesorius Peteris Weissbergas įspėjo, jog intensyvus fizinis krūvis apkrauna širdį ir turintiems širdies sutrikimų ar nepratusiems prie aktyvios fizinės veiklos gali tik pakenkti.

Kopenhagoje atlikto tyrimo metu taip pat buvo atsižvelgiama, ar žmogus daugiau sportuoja, koks kūno masės indeksas, kraujospūdis ir kiek asmuo vartoja alkoholio.

Tyrime dalyvavo vyrai ir moterys nuo 21 iki 90 metų, gyvenantys Kopenhagoje, kur trečdalis gyventojų reguliariai važinėja savo reikmėmis su dviračiais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją