"Europos elitas, kuriam priklauso ir Vokietija, turi nuspręsti, ar jis nori, kad euras išliktų - nors ir aukštesne kaina, ar ne", - sakė ministras laikraščiui "Gazeta Wyborcza".

"Jei ne, mes turime rengtis kontroliuojamam euro zonos išardymui - su visais padariniais, įskaitant ir Vokietijai, - toliau kalbėjo J. Rostowskis, kurio šalis šiuo metu pirmininkauja Europos Sąjungai (ES). - Tie, kas to nesupranta, žaidžia su ugnimi".

Ministras įspėjo, kad šalys turi pasirinkti - tarp daug didesnės makroekonominės integracijos euro zonoje arba jos žlugimo. "Trečio kelio nėra", - pabrėžė jis.

Ministras kalbėjo apie "dvi pavojingo populizmo formas" Europoje. Žemyno pietuose populizmas esą remiasi ekonominiu neatsakingumu. Šiame kontekste J. Rostowskis paminėjo audringus protestus prieš taupymo planus Graikijoje. Tuo tarpu šiaurės šalyse vyrauja "egoizmas ir solidarumo su šalimis, kurios turi problemų, nebuvimas".

Lenkija euro zonai nepriklauso ir neatskleidžia, kada norėtų įsivesti bendrąją Europos valiutą. Iki 2015 metų Varšuva nori bet kokiu atveju atitikti Mastrichto kriterijus.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją