Britų buvo klausiama, kas kokie moterų bruožai juos traukia labiausiai. Beveik 60 proc. apklaustųjų pareiškė, kad jiems patraukliausios tamsiaplaukės – iš jų 33,1 proc. pareiškė, jog juos žavi merginos kaštonų spalvos plaukais, o 28,6 proc. apklausoje dalyvavusiųjų patraukliausios juodaplaukės.

Blondinėms teko tenkintis tik antrąją vieta – jomis žavisi 29,5 proc. apklaustųjų, o raudonplaukėmis – 8,8 proc. apklaustų britų.

Kalbant apie moters figūrą, paaiškėjo, kad vyrams nepatinka labai lieknos manekenės ir labai apkūnios moterys.

38,8 proc. britų pirmenybę teikia vidutinio sudėjimo moterims.

Itin lieknos patrauklios tik 10 proc. vyrų. Antrosios pagal populiarumą – saikingai apkūnios dailiosios lyties atstovės. Vyrams ne itin patrauklios apkūnios dailiosios lyties atstovės – tokias rinktųsi 4,2 proc. vyrų.

Apklausos rezultatai atskleidė, jog stipriosios lyties atstovams (40,2 proc.) labiausiai patinka mėlynų akių moterys ir merginos. Antroje virtoje atsidūrė rudakės – jomis žavisi 29,2 proc. apklaustų Jungtinės Karalystės vyrų.

Žaliaakės itin patrauklios 17,5 proc. vyrų, o šviesiai rusvų akių turėtojoms patinka 13,1 proc. respondentų.

Netikėtų rezultatų gauta atlikus apklausas Prancūzijoje, Ispanijoje, Italijoje, JAV ir Brazilijoje. Itin lieknos merginos labai patrauklios prancūzams. Kitose minėtose šalyse vyrai pirmenybę teigia vidutinio sudėjimo moterims ir merginoms. Be to, nė vienoje iš šių šalių blondinės nėra laikomos patraukliausiomis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją