Produktai:

1,2 kilogramo avienos be kaulų,
1 kg svogūnų galvučių (supjaustyti),
1 galvutė česnako (nulupti, smulkiai supjaustyti),
po saują kalendros ir petražolių,
2 šaukštai imbiero miltelių,
druskos, pipirų pagal skonį,
1 cukinija, 1 baklažanas, 1 saldžioji paprika, 1 morka,
Po 150 g moliūgo ir baltojo ridiko,
0,5 kg kuskuso (greitai paruošiamo),
6 – 8 šaukštai virtų avinžirnių.

Kaip gaminti:

1. Keptuvėje su aukštais kraštais apkepkite svogūnus, česnakus, sudėkite gabalėliais supjaustytą avieną ir paskrudinkite.

2. Įpilkite truputį vandens (kad vos apsemtų mėsą), sudėkite prieskonius, uždenkite dangčiu ir ant vidutinio kaitrumo liepsnos troškinkite 1,5 val.

3. Paskui sudėkite šiaudeliais supjaustytas daržoves: iš pradžių moliūgą, morką ir baltąjį ridiką, paskui likusias daržoves. Viską dangčiu uždengtoje keptuvėje patroškinkite dar 10 min.

4. Kaip nurodyta ant pakelio, paruoškite kuskusą.

5. Į lėkštes įdėkite kuskuso, ant viršaus – avienos gabalėlius, aplaistykite padažu.

6. Ant paties viršaus sudėkite daržoves. Patiekalą papuoškite virtais avinžirniais.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją