Norint atrodyti stilingai, nereikėjo nei labai stengtis, nei išlaidauti. Įvairiausiais būdais supinti plaukai, ryškūs aksesuarai ir aštuntojo dešimtmečio stiliaus drabužiai kiekvieną mūsų lengvai pavertė mados ikona.

Nors iki vasaros pabaigos liko vos savaitė, neskubėkite pasinerti į šaltojo rudens ir žiemos sezono stilių. Daugelis šios vasaros tendencijų puikiai tiks ir rudeniui. Štai keletas gudrybių, kaip pratęsti šiltojo metų sezono nuotaiką.

Tvarkingai ar chaotiškai supinti plaukai – šios vasaros mados viršūnė. Taip sušukuoti plaukai tinka ir vėjavaikiškoms paaug­lėms, ir brandžioms moterims. Įvairios kasos ar kaselės neabejotinai suteikia moteriškumo bei romantikos. Be to, tai labai patogi ir praktiška šukuosena.

Išsiplovus plaukus, nereikia jų kankinti džiovinant ar formuojant šukuoseną. Dar drėgnus juos supinkite, kad kasos būtų stipresnės. Supinti plaukai nelenda į akis ir nekutena veido. Tokia šukuosena tinka visokio tipo plaukų savininkėms – ir garbanėms, ir tiesių plaukų turėtojoms. Žaismingiau atrodysite, jei į kasą įpinsite ryškiaspalvių dirbtinių plunksnų. Tai dar viena šio sezono naujiena, kuri išliks populiari ir šaltuoju metų laiku.

Kai supinti plaukai pabos, išpinkite ir perbraukite juos pirštais. Ir štai jums dar viena populiari šukuosena – romantiškai banguojantys plaukai.

Savo veido bruožus paryškinkite kosmetikos priemonėmis. Madingiausios ryškiai rožiniais ar oranžiniais lūpų dažais ryškintos lūpos. Jei dažote lūpas, kitų veido bruožų neberyškinkite.

Kita vasaros pabaigos grožio gud­rybė – spalvotu, o ne įprastu juodu ar tamsiai rudu, pieštuku apvestos akys. Išduosime paslaptį, kad šviesiaplaukėms labiausiai tinka slyvų spalvos akių apvedimai, brunetėms ypač tiks karališkoji mėlyna ar indigo spalvos, o raudonplaukėms – žalia. Jei norite atrodyti kukliau, spalvotu pieštuku perbraukite tik virš blakstienų.

Artėjant rudeniui, atidžiai peržvelkite savo spintos turinį. Jei rasite dryžuotų rūbų, neskubėkite jų išimti. Įvairiais dryžiais raižyti drabužiai bus itin madingi ir rudenį. Iš mados neišeis klasikinis tamsiai mėlynų ir baltų dryžių derinys.

Pilka ir juoda spalvos suteiks daugiau solidumo. O jei norite būti ryški ir pastebima, rinkitės rožinius, oranžinius, žalius ar ryškiai geltonus dryžius.

Šios spalvos atspindi ir į madą sugrįžusį aštuntojo dešimtmečio stilių. Jis neįsivaizduojamas be ryškiaspalvių džinsų aukštu liemeniu ir ilgų plačių margų suknelių.

Storapadės basutės, kurių padas yra kamščio ar medžio imitacija, – tarsi papildomas aksesuaras prie anksčiau išvardytų mados tendencijų. Jas šią vasarą dėvi ir žinomos Holivudo aktorės, ir paprastos moterys. Aukštį galite pasirinkti kokį tik norite.

Svarbus ir spalvų derinimas. Šiemet itin populiaru ryškių spalvų drabužius derinti su kitais ryškiais drabužiais, o pastelines spalvas – su pastelinėmis.

Tačiau stilingai atrodysite ir apsivilkę tos pačios spalvos, bet skirtingo atspalvio drabužiais.

Pataria dizainerė Lina Augūnaitė:

Ankstyvą rudenį išliks aštuntojo dešimtmečio mados tendencijos, todėl drąsiai renkitės drabužiais, kurie papuošti kutais, plunksnomis ar kitomis detalėmis. Nors saulės bus daug mažiau, nepulkite ieškoti tamsių atspalvių drabužių.

Rudenį liks populiarios įvairios ryškios spalvos. Garsiausių pasaulio mados dizainerių kolekcijose vyrauja ryškūs puspalčiai, paltai.

Tačiau neskubėkite tokio pirkti, nes gali būti, kad po metų jie bus nebemadingi. Savo aprangą pagyvinkite ryškiomis pirštinėmis, kepurėmis, batais, rankinėmis.

Nepamirškite ir madingomis išliksiančių ryškių lūpų.

Jūreiviškus dryžių motyvus rudenį keis languoti audiniai, o į kasas supintus plaukus – solidesnės šukuosenos.

Daug vasarą populiarių motyvų išlieka ir šaltuoju metų sezonu, todėl spintoje esančio garderobo keisti neskubėkite. Kai kuriose kolekcijose atsiranda minimalizmo motyvų, tačiau šį rudenį jie dar nebus labai populiarūs.