Produktai:
1 saldžiarūgštis obuolys,
1 gūžė salotų,
2 3 riekelės baltos duonos (supjaustyti kubeliais),
1 šaukštas alyvuogių aliejaus,
1 skiltelė česnako (išspausti).
Užpilui:
220 g kamembero sūrio,
2 šaukštai grietinėlės,
druskos pagal skonį.
Kaip gaminti:
1. Alyvuogių aliejuje su česnako sultimis apskrudinkite baltos duonos kubelius iki aukso spalvos, apibarstykite druska.
2. Stambiai supjaustykite ar suplėšykite salotų lapus, sudėkite į dubenį. Sudėkite obuolio skilteles ir išmaišykite.
3. Pagaminkite užpilą: nuo sūrio nupjaukite odelę, šaukštu sudėkite sūrį į nedidelį puodą, supilkite grietinėle ir maišydami kaitinkite, kol išsilydys sūris. Tik neužvirinkite.
4. Aplaistykite salotas šiltu užpilu, pabarstykite krapais ar kitomis žolelėmis, ir galima valgyti.
Skanaus!