Tarptautinėse grupėse sukurtus darbus rugpjūčio 23 dieną kinematografininkai pristatys Juodkrantės amfiteatre, o rudenį - sostinės kino teatre "Lietuva".

Trumpo metražo filmų sumanymai iš visos Europos keliavo į Lietuvos Muzikos ir teatro akademijos Mokomąją kino ir TV studiją. Studentus į devintąją tarptautinę vasaros kino laboratoriją "Nuo originalios idėjos iki naujos kino formos" atrinko jų idėjas vertinusi profesionalų komisija.

"Šiųmetinės kino laboratorijos organizatoriams labiausiai rūpėjo idėjų novatoriškumas ir originalumas", - Eltai sakė Mokomosios kino ir TV studijos direktorė režisierė Inesa Kurklietytė.

Pasak renginio kuratorės, Neringoje filmus kurs studentai iš Didžiosios Britanijos, Suomijos, Latvijos, Lenkijos ir Lietuvos. Jaunieji režisieriai, scenaristai, operatoriai, garso režisieriai, aktoriai dirbs 12-oje tarptautinių kūrybinių grupių. Tryliktoji grupė susuks vaizdo juostą apie dvi savaites truksiančio renginio šventes, kasdienybę ir užkulisius.

Būsimus kino profesionalus konsultuos žymūs Europos režisieriai, kino operatoriai, kompozitoriai ir kino teoretikai.

Šiemet Vasaros studiją pirmą kartą parėmusios didžiausios Lietuvoje reklamos agentūros originaliausios filmo idėjos autoriams dovanos galimybę dirbti su naujausia profesionalia filmavimo technika.

Po dviejų savaičių kūrybinio darbo geriausių filmų autoriai bus apdovanoti skulptoriaus Algirdo Kuzmos sukurtomis "Žuvų" statulėlėmis, kurios kasmet išlaiko tą pačią formą, tačiau gaminamos iš skirtingų medžiagų.

Tarptautinė studija rengiama nuo 1995 metų. 2001 metais ji tapo Europos Komisijos Socrates Erasmus programa.

Vasaros Media Studiją Lietuvos Muzikos ir teatro akademija rengia drauge su Europos Komisijos Media training programa, Lietuvos kultūros ir švietimo ministerijomis, Lietuvos kultūros ir sporto rėmimo fondu bei Lietuvos televizija.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją