Jis išskyrė porą koncertinių ciklų, kurių didžiausiame numatyti 7 Lietuvos Nacionalinio simfoninio orkestro koncertai. Būtent šis orkestras kartu su smuikininku Vilhelmu Čepinskiu rugsėjo 22 dieną pradės sezoną Piotro Čaikovskio ir Richardo Strausso kūriniais.

Spalio 14 dieną orkestras koncertuos su bene žymiausia šiandienos lietuvių dainininke Violeta Urmanavičiūtė-Urmana, o lapkričio 3-ą Rodiono Ščedrino autoriniame koncerte - su senu Fiharmonijos bičiuliu Mstislavu Rostropovičiumi.

Savo koncertų ciklą pristatys ir Lietuvos kamerinis orkestras, kuris Vėlinių dieną kartu su chorais "Jauna muzika" ir "Vilnius" atliks Giovanni Pergolesi (Džiovanio Pergolezi) bei Josepho Rheinbergerio (Jozefo Rainbergerio) "Stabat Mater", o lapkričio 24-ąją pasirodys su garsiu Izraelio dirigentu Avneriu Bironu bei violončelistu Olegu Stoplneriu.

Beveik kas antrame šio sezono koncerte dalyvaus užsienio solistas, muzikantai ar dirigentas.

Tarp jų - Norvegijos kamerinis orkestras bei šiuolaikinės muzikos ansamblis "BIT 20 Ensemble", Baltijos šalių jaunimo kamerinis orkestras "Kremerata Baltica" ir jo vadovas Gidonas Kremeris, ansamblis "Neue Vokalsolosten Stuttgart", senosios muzikos ansamblis "Musica Antiqua Koln" bei žymus dirigentas Wolfgangas Gonnenweinas (Gionenvainas) iš Vokietijos, italų Marco ir Raffaelle Terlizzi (Marko ir Rafalio Terlici) duetas bei kiti.

Tradiciškai Filharmonijoje išlieka koncertai visai šeimai bei koncertai Taikomosios dailės muziejuje.

Filharmonijos vadovai patikino, jog šį sezoną bilietų kainos nesikeis, nes tam nesą jokio pagrindo, ir pasidžiaugė, kad klausytojų lankomumas padidėjo 20 procentų. Prie to prisidėjo taikomos nuolaidos socialiai remtinoms grupėms ir eksperimentas su melomano kortelėmis, kurių jau išdalinta 1 tūkst.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją