Albumui Lietuvos sostinės nuotraukas parengė žinomas lenkų fotografas, keleto albumų apie Lenkijos miestus autorius Pawelas Jaroszewskis.

Įžangą ir tekstus po nuotraukomis parašė Lenkijos generalinis konsulas Vilniuje profesorius Mieczyslawas Jackiewiczius. Iš Vilniaus kilęs, puikus lietuvių literatūros žinovas, Poznanės universitete ir Olštino Aukštojoje mokykloje dėstęs lietuvių kalbą, vadovo po Vilnių autorius albume pateikia labai daug informacijos apie Vilnių, kurios, galbūt, nežino ir Vilniaus senbuviai.

Albumas taip pat papuoštas citatomis iš kito buvusio vilniečio, žinomo lenkų rašytojo Tadeuszo Konwickio knygų apie Lietuvą ir Vilnių.

Albumo leidėjas, leidyklos "Exlibris" savininkas, Čikagoje gyvenantis Andrzejus Frukaczas (Andžejus Frukačas) BNS sakė, kad jis seniai svajojo sukurti albumą apie Vilnių, tačiau ne kaip apie daugeliui lenkų nostalgiją keliantį miestą, o kaip apie nuostabaus grožio Lietuvos sostinę.

Pirmuosius albumo egzempliorius jo leidėjas padovanojo Lietuvos ambasadai Lenkijoje. A.Frukaczas, didelis Lietuvos gerbėjas, taip pat išleido kišeninį lietuvių-lenkų ir lenkų-lietuvių kalbų žodyną, kurį parengė profesorius Arnoldas Piročkinas.

"Exlibris" planuoja išleisti platesnį šio žodyno variantą bei lietuviškų-lenkiškų pokalbių knygelę.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją