Sausa

Sausa oda niekuomet neblizga. Tokią odą prižiūrėti išties sunku. Dažnai kamuoja nemalonūs pojūčiai, ir norisi ją sudrėkinti viduryje dienos. Gali būti, kad ji kartais šerpetojasi ir sluoksniuojasi. Arba yra tokių sričių, kur ji nuolat šerpetojasi. Sausoje odoje linkusios atsirasti plonos raukšlelės, ji jautriai reaguoja į ultravioletinius spindulius. Tai nebūtinai jautri oda. Bet ji vis tiek labiau nei kiti odos tipai reaguoja į odos priežiūros priemones.

Pusiau sausa

Turinčios tokią odą moterys gali susidurti su kai kuriomis sausos odos problemomis, bet ne tokiomis kraštutinėmis. Dienos pabaigoje nosis gali šiek tiek blizgėti, bet paprastai taip nebūna. Tokia oda dažniausiai nėra problematiška, bet bėdų visada atsiras, jei ja nebus tinkamai rūpinamasi.

Normali

Turintys normalią odą žmonės gali kiek patinginiauti, nes ji nereikalauja itin kruopščios priežiūros. Veido centras vakare paprastai truputį blizga. Oda gali reaguoti į skirtingą aplinką: gali tapti dėmėta, sausoka ar kažkiek riebaluotis. Bet, grįžus į įprastą aplinką, oda vėl tampa normali. Trumpai tariant – tai neproblematiška oda.

Pusiau riebi

Pusiau riebi oda dažniausiai ima blizgėti jau po kelių valandų. Riebalai pirmiausia pasirodo ant nosies, bet greitai blizgėti ima ir kakta bei smakras. Blizgėti gali netgi skruostai. Tokią odą turintiems žmonėms paprastai nesvetimi inkštirai, kartais ir spuogai. Kadangi oda gamina daugiau riebalų, joje lengviau kaupiasi negyvos ląstelės, kurios užblokuoja poras. Tokia oda išsausėja tik tais atvejais, kai per dažnai valoma. Per dažnas valymas – blogas sprendimas. Tai priverčia odą gaminti dar daugiau riebalų.

Riebi

Prieš nustatydamos, kad jūsų oda – riebi, pirmiausia įsitikinkite, kad naudojate tikrai tinkamas odos priežiūros priemones: valote tinkamu valikliu, drėkinate tinkama drėkinamąja priemone. Kiekvieno tipo oda, kuri yra išsibalansavusi, gamina daugiau riebalų. Tuomet žmonės galvoja, kad odą reikia valyti tol, kol atrodys, kad ji tikrai švari ir geriau nenaudoti drėkinimo priemonių. Tai netiesa. Jei taip elgsitės, rezultatas bus dar problematiškesnė oda ir iš to kylančios dar didesnės problemos.

Bet jei įsitikinote, kad naudojate tinkamas priemones, o oda vis tiek ima riebaluotis jau po valandos, gali būti, kad ji tikrai riebi. Riebaluotis veidas pradeda nuo vidurio, tuomet sklinda pagrindine T zona, ir netrukus blizgėti ima visas veidas. Vis dėlto, ar oda riebi, ar tik šiuo metu išsibalansavusi, nustatyti yra gana sunku.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją