Riebi mėsa. Riebi mėsa, pakepta ant laužo ar grilio - absoliutus mūsų reitingo lyderis. Ypač tai pasakytina apie kiaulienos šonkaulius, riebius karbonadus.

Rūkyti gaminiai ir sūris, riebesnis nei 40 proc. Sutikite, kad vasarą, ypač kai karšta, gaminti nesinori. Tad nieko kito nelieka, kaip lįsti į šaldytuvą ir užkandžiauti sumuštiniais su dešra ir sūriu. Ir štai - nereikalingos kalorijos gula ant jūsų talijos.

Dar vienas “pavojingas” vasaros draugas - salotos su majonezu. Netgi jeigu tai virtų burokėlių salotos, pagardintos majonezu, jos tampa itin kaloringos. O jeigu dar į salotas įmesite bulvių, šoninės ar menkių kepenėlių - papildomi gramai garantuoti.

Ledai. Pats populiariausias ir, neabejokite, pats kaloringiausias vasaros desertas. Net ir sušaldytų sulčių leduose yra nemažai kalorijų.

Jų taip pat gausu ir angliarūgšte prisotintuose gėrimuose, aluje, šaltos arbatos gėrime.

Kaloringiausi produktai

• Riebi mėsa arba žuvis, kepta lauže ar ant grilio. Taip pagamintuose 500 g riebios mėsos yra 125 g riebalų ir apie 2000 kcal.

• Sumuštiniai su mėsa ir sūriu. Vidutinio dydžio sumuštinyje su sviestu ir parmezano sūriu yra apie 15 g riebalų, 1250 miligramų druskos ir 280 kcal.

• Salotos su majonezu. Vienoje porcijoje salotų - ne mažiau kaip 12 g riebalų ir 180 kalorijų.

• Gaivieji gėrimai. 300 ml angliarūgšte prisotinto gėrimo, pavyzdžiui, “koloje” yra ne mažiau kaip 5 šaukšteliai cukraus ir 126 kcal.

• Plombyras. Vienoje porcijoje riebių ledų 380 kcal ir 25 g riebalų.

Jeigu norite steiko ar karbonado, kepkite jį iš kalakutienos ar veršienos. Rinkitės neriebią žuvį, pavyzdžiui, starkį.

Sumuštiniams geriau naudokite virtą jautieną, neriebų sūrį, neskaldytų grūdų duoną.

Jei labai norisi ledų, valgykite jų. Tiesa, plombyru mėgaukitės ne dažniau kaip kartą per savaitę. Jei karštą dieną norite atsigaivinti, geriau gerkite vaisių plakinį. Na, ir aišku, kad vietoj saldžiųjų gėrimų geriau tinka paprastas vanduo, karkadė, citrinos ir mėtų gėrimas ir t.t.