Tačiau per 30 metų skirtumas akivaizdus. Vyrai namų ruošai dabar skiria 60 proc. daugiau laiko, nei anksčiau, praneša "Daily Mail".

Atsižvelgiant į visus dirbančius ir nedirbančius partnerius, statistinė moteris dabar darbui ir namų ruošos darbams kasdien skiria 5 val. 55 min.

Vyrai – 5 val. 37 min. Dabartiniu tempu, 18 min. atotrūkį vyrai turėtų įveikti iki šio dešimtmečio pabaigos. Moterys kas naktį miega 14 min. ilgiau.

Pervargusioms moterims, kurios bando suderinti darbą ir šeimyninį gyvenimą, tai reiškia, kad nuo devintojo dešimtmečio jos turi 40 min. daugiau laisvo laiko.

Visgi dar yra sričių, kuriose net ir šiuolaikiniai vyrai nubrėžia ribas. Skalbimui ir lyginimui jie skiria vos keturias minutes per savaitę.

Situacija dramatiškai keičiasi, kai vertinama tik dirbančių porų statistika. Naujausiais Britanijos nacionalinės statistikos biuro duomenimis, dirbantis vyras skiria vidutiniškai 38,4 valandas per savaitę mokamam darbui, o dirbanti moterys – vidutiniškai 33,3 val.

Namų ruošos darbams dirbantis vyras skiria 2 val. 28 min., o dirbanti moteris – 4 val. 40 min.

Vidutinė diena

Mokamas darbas: vyrai – 211 minučių, moterys – 132 min.

Vaikų priežiūra: vyrai – 26 min., moterys – 46 min.

Valgio gaminimas ir indų plovimas: vyrai – 27 min., moterys – 54 min.

Skalbimas: vyrai – 4 min., moterys – 18 min.

Tvarkymasis: vyrai –13 min., moterys – 47 min.

Remontas ir darbas sode: vyrai – 23 min., moterys – 11 min.

Apsipirkimas: vyrai – 27 min., moterys – 40 min.

Naminių gyvūnų priežiūra: vyrai – 6 min., moterys – 7 min.

Iš viso skiriama darbams: vyrai – 337 min., moterys – 355 min.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)