„Tai yra labai svarbu. Kuo ilgiau treniruojuosi, suprantu, kad tai yra toji rinktinė, kurioje noriu būti“, - po treniruotės kalbėjo 20-metis gynėjas.

Pasak R. Rubio praėję metai, kuomet ispanai pasaulio čempionate Turkijoje užėmė tik 6-ą vietą, Ispanijos rinktinei buvo tarsi šaltas dušas po ankstesnių pergalių.

„Mes tarytum pabudome. Dabar tikrai norime lipti ant nugalėtojų pakylos“, - samprotavo ispanų įžaidėjas.

M.Gasolis: Pau rinktinėje visada turės daugiau svorio

Pasak Ispanijos rinktinės aukštaūgio Marco Gasolio, jis per pastaruosius metus patobulėjo, tačiau jo brolis Pau nacionalinėje komandoje bus svarbesnė figūra.

„Pau rinktinėje visada turės daugiau svorio sprendimams. Tai yra aišku", - po šeštadieninės rinktinės treniruotės kalbėjo 26-erių metų 214 сm ūgio Šiaurės Amerikos Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) Memfio „Grizzlies“ klubo krepšininkas.

M. Gasolio teigimu, ispanai dabar yra kaip vienas kumštis.

„Tiesą pasakius, mes kaip šeima ir man bus sunku, kai treneris turės pranešti trijų krepšininkų pavardes, kurie paliks rinktinę. Tai turėtų būti sunkus sprendimas“, - teigė M. Gasolis.

Ispanijos rinktinė kartu su Lietuvos ekipa varžysis Europos čempionato A grupėje Panevėžyje. Šioje grupėje taip pat kausis turkai, britai, lenkai bei papildomą atrankos turnyrą praėjusi rinktinė.

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė kur kas anksčiau nei Europos čempionate surems ginklus su ispanais. Lietuviai rugpjūčio 14-ą d. Madride žais kontrolines rungtynes su 2009 metų Senojo žemyno čempionais, o rugpjūčio 18-ą analogiškas mačas įvyks atidaromoje „Žalgirio“ arenoje Kaune.

Šaltinis
Portalo Eurobasket.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško portalo sutikimo draudžiama.
Eurobasket.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją