E.Labutytei premija ir diplomas paskirta už tris estampus, F.Jakubauskas buvo apdovanotas už keturis gobelenus. Australijoje įsikūręs daktarės G.Kazokienės Vaizduojamojo meno fondas, minint M.K.Čiurlionio gimtadienį, kas dveji metai teikia premijas Lietuvos dailininkams už geriausius meno kūrinius lietuviška tema.

Pagal fondo nuostatus, į premijas gali pretenduoti dailininkai, kurių mene dominuoja originali, šiuolaikinio meno dvasia, orientuota į daugiasluoksnę lietuvių kultūrą bei tradicijas, o konkursui pateikti darbai turi būti sukurti per pastaruosius dvejus metus.

Vaizduojamojo meno fondą globoja globoja Australijos lietuvių fondas. Jį sudaro 20 tūkstančių Australijos dolerių (41,5 tūkst. litų).

Šiais metais parodoje-konkurse dalyvavo 26 dailininkai, pateikę 53 kūrinius. Konkurso komisijoje yra Genovaitė Kazokienė, Lietuvos dailininkų sąjungos pirmininkas Vaclovas Krutinis, Lietuvos dailės muziejaus direktorius Romualdas Budrys, menotyrininkė Ingrida Korsakaitė ir etnografas Vytautas Musteikis.

1997 metais fondo premijų laureatais tapo Rimas Zigmas Bičiūnas ir Leonas Strioga, 1999 metais - Viktorija Daniliauskaitė ir Vidmantas Gylikis

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją