Iš viso nuo 2008 metų iki šių metų VMI darbuotojų skaičius sumažėjo 460 žmonių – iki 3500. Tai yra daugiau nei 11 proc. (įskaitant ir dabartinius atleidimus).

Galutiniai šių metų atleidimo skaičiai paaiškės, kai bus aiškus pačių darbuotojų apsisprendimas - ar dalis jų sutiks užimti siūlomas pareigas.

VMI taip pat informuoja, kad nuo rugpjūčio 1 d. pasikeitė Centrinio mokesčių administratoriaus struktūra – pradėjo veikti kompetencijos centrai.

Struktūros pasikeitimas – vienas etapų, keičiant visos Mokesčių inspekcijos (tiek Centrinio mokesčių administratoriaus, tiek apskričių mokesčių inspekcijų) veiklos modelį: siekiant kuo didesnio institucijos veiklos efektyvumo, ekonomiškumo ir rezultatyvumo, sujungiami padaliniai ir centralizuojamos veiklos, koncentruojama kompetencija – taip gerėja metodinis vadovavimas, mažėja vadovų ir jų pavaduotojų skaičius, darbo vietų poreikis. Nuo vakar veiklą pradėjo šie kompetencijos centrai (departamentai):
1. Akcizų administravimo departamentas;
2. Finansų apskaitos departamentas;
3. Mokesčių apskaitos departamentas;
4. Nepriemokų administravimo departamentas;
5. Mokesčių informacijos departamentas;
6. Bendrųjų reikalų departamentas.

„Didėjantys reikalavimai viešajam sektoriui, o tuo pačiu ir Valstybinei mokesčių inspekcijai, įtemptos ekonominės sąlygos skatino didinti institucijos veiklos efektyvumą, mažinti sąnaudas, tobulinti veiklos valdymą bei diegti modernias valdymo ir kokybės užtikrinimo priemones. Steigiant kompetencijos centrus, siekiame tobulinti veiklos procesų vykdymą, juos standartizuojant, centralizuojant ir automatizuojant”, - teigia VMI prie FM viršininko pavaduotojas Gediminas Vyšniauskis, pažymėdamas, kad centralizuojami viešieji pirkimai bei visos sistemos aptarnavimo funkcijos.

Kompetencijos centruose dirbs geriausi savo srities specialistai tiek iš Centrinio mokesčių administratoriaus, tiek iš apskričių mokesčių inspekcijų darbuotojų: tam sukurtos nuotolinės darbo vietos šalies regionuose.

Šiuo metu tobulinimas VMI kontrolės padalinių veiklos modelis, keičiamos aptarnaujamų teritorijų ribos, taip pat kuriamas Atrankos ir paramos auditui kompetencijos centras, centralizuojama mokesčių mokėtojų analizė, atranka tikrinimams.

VMI pažymi, kad įgyvendinant struktūrinius pokyčius bei keičiant veiklos modelį Mokesčių inspekcijoje nenukentės nei mokesčių mokėtojų aptarnavimas, nei mokestinių prievolių vykdymo užtikrinimas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)