4-5 porcijoms reikės:

• 100 gramų baltos duonos
• 2 svogūnų
• 2 skiltelių česnako
• 50 gramų lašinukų
• 800 gramų maltos mėsos
• 2 kiaušinių
• Arbatinio šaukštelio garstyčių
• Arbatinio šaukštelio smulkintų žalumynų
• Druskos
• Maltų juodųjų pipirų
• 250 gramų vyšninių pomidorų

Gaminimas:

1. Baltą duoną pamirkykite vandenyje 20 minučių, tuomet nusunkite. Svogūnus ir česnaką nulupkite ir susmulkinkite.

2. Lašinukus supjaustykite nedideliais kubeliais. Išmirkytą duoną, maltą mėsą, svogūnus, česnaką ir lašinukus gerai sumaišykite.

3. Kiaušinius, garstyčias ir smulkintus žalumynus sumaišykite, sudėkite į faršą, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų, viską gerai išmaišykite.

4. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių. Į kepimo formą įtieskite kepimo folijos, tuomet sudėkite faršą. Kepkite 50 minučių.

5. Vyšninius pomidorus supjaustykite griežinėliais ir užklokite netikrą zuikį. Pakepkite dar 10 minučių.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją