Tyrimai parodė, kad turtingais ir ambicingais vyrais labiausiai žavisi jaunos moterys. Vyresnėms svarbesni kiti dalykai, tokie kaip patikimumas ir draugystė.

Subrendusioms moterims nereikia tobulo vyro, tokio kaip Misteris Šaunusis iš serialo “Seksas ir miestas”. Jos mieliau susitikinėtų su Misteriu Supratinguoju, kuris patenkintų jų emocinius poreikius.

Tyrime dalyvavo 9000 moterų nuo 16 iki 75 metų. Paaiškėjo, kad jaunos moterys labiausiai vertina turtingus ir ambicingus vyrus. Pusė jų prisipažino, kad ieško vyro, kuris galėtų jas apipilti brangiomis dovanomis. Ketvirtadaliui svarbiausias dalykas buvo sėkmingai besiklostanti vyro karjera. Tuo tarpu daugiau nei pusė vyresnių moterų norėjo partnerio, kuris sunkiomis akimirkomis joms negailėtų gerų žodžių.

Tyrimas, kurį atliko tėvams skirta interneto svetainė “Netmums” ir žurnalas “Saga”, parodė, kad jaunesnėms moterims daug svarbesnė yra ir partnerio išvaizda.

Svetainę “Netmums” tvarkanti Siobhan Greegard sakė: “Norėjome sužinoti, kokių vyrų trokšta skirtingų kartų moterys. Jaunos nori visko - geros išvaizdos, pinigų, ambicijų ir sąžiningumo, o vyresnės labiau vertina tradicines vertybes, tokias kaip gerumas, humoras ir patikimumas.”

Tačiau visų kartų atstovės sutiko, kad vyras turi būti seksualiai patrauklus. 70-metėms tai buvo svarbiau nei 40-metėms.

Tyrėjai mano, kad taip yra dėl to, kad vidutinio amžiaus moterys daugiausiai dėmesio skiria vaikų auginimui, o vyresnių moterų vaikai jau gyvena savarankiškus gyvenimus.

Žurnale “Saga” dirbanti Emma Soames sakė: “Rezultatai leidžia patenkinti smalsumą ir daugiau sužinoti apie skirtingų kartų vertybes. Smagu matyti, kad 50-metėms vėl tampa svarbus vyro seksualinis patrauklumas. Tai rodo, kad moterys vis dar vertina dalyką, kuris prieš daugelį metų ir buvo ta priežastis, suvedusi jas su partneriu.”

Sausio mėnesį buvo paskelbti dar vienų tyrimų, kuriuos atliko Londono ekonomikos mokykla, rezultatai. Paaiškėjo, kad šiais laikais moterys dažniau nei 5-ajame dešimtmetyje išteka už karjeros pasiekusių ir pinigingų vyrų.

Tyrimai parodė, kad 1949 m. už vyrų, kurių išsilavinimas buvo aukštesnis nei jų pačių, ištekėjo 20 proc. bričių, o 1990 m. šis skaičius išaugo iki 38 proc.

Dar kiti sausio mėnesį publikuoti tyrimai atskleidė, kad 64 proc. moterų norėtų vyro, kuris uždirba daugiau nei jos. Likusios norėjo partnerio, kuris uždirba tiek pat, bet nė viena nenorėjo vyro, kurio pajamos būtų mažesnės.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją