Kai prieš karališkąsias vestuves ponia C. Middleton ir jos duktė Pippa buvo pastebėtos vaikštančios po parduotuves, jos vilkėjo beveik identiškus drabužius - mėlynus švarkelius, raštuotas sukneles ir batus iki kelių.

Ilgus batus labai mėgsta ir vyresnioji dukra Kate, dabartinė Kembridžo kunigaikštienė. Viename festivalyje Kate ir jos mama pasirodė mūvėdamos į batus sukištus mėlynus džinsus ir vilkėdamos panašių atspalvių švarkelius.

Tyrimas, publikuotas “Vartotojų elgesio žurnale”, parodė, kad mamos yra linkusios kopijuoti dukterų stilių ir makiažą, o ne atvirkščiai.

Tyrimą atlikę Filadelfijos Temple universiteto psichologai sako, kad motinos nori mėgdžioti savo atžalas, o dėl to supanašėja jų apsipirkinėjimo įpročiai.

Profesorė Ayalla Ruvio sakė: “Šių tyrimų rezultatai byloja apie atvirkštinę socializaciją ir leidžia daryti išvadą, kad įtaka, kurią jaunuoliai daro savo tėvams, yra kur kas didesnė nei manyta.”

“Tyrimai rodo, kad subjektai sąmoningai pasirenka objektą, kurį nori mėgdžioti, ir kopijuoja jo stilių bei apsipirkinėjimo įpročius”, - sakė ji.

Tyrimo metu buvo apklaustos 343 motinų ir dukterų poros. Vidutinis mamų amžius buvo 44, o dukrų - 16 metų.

Tyrėjai sako, kad tai pirmieji tokie tyrimai, kuriais buvo siekiama patikrinti “dviejų krypčių įtaką” ir įrodyti, kad ši įtaka gali būti abipusė.

Jie sakė: “Vaikai daro įtaką tėvų, kaip vartotojų, elgesiui, nes tėvai yra linkę pirkti produktus, kuriuos perka jų vaikai.”

Pippos Middleton stilius
Kate Middleton stilius
Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją