Naujasis Zaventemo bandymų centras atliks svarbų vaidmenį kuriant „Toyota“ bendrovės automobilius Europoje. Technikos centro bandymų poligono ir jos papildomos infrastruktūros plotas – 65 000 m², o bendras centro plotas – 187 000 m². „Toyota“ bendrovėje šiuo metu dirba apie 770 Technikos centro darbuotojų, 430 iš jų darbas susijęs su „Toyota“ tyrimais ir kūrimu. Šiuo metu „Toyota“ į Technikos centrą jau yra investavusi 167 milijonus eurų, įskaitant pastarąją 47 milijonų eurų investiciją naujai bandymų aikštelei pirkti ir įrengti.

Neminint 1,4 km ovalo formos bandymų trasos, daugiafunkciniame bandymų poligone taip pat yra 90 m skersmens slydimo aikštelė, šiurkščios dangos kelias, triukšmo nustatymo kelias ir atkarpa stabdžiams bandyti. Ši infrastruktūra leidžia „Toyota“ bendrovės inžinieriams Europoje atlikti kuo įvairiausius bandymus, pvz.: važiavimo komforto, kelio triukšmo ir vibracijos, automobilio galios, stabilumo posūkiuose, variklio ir stabdžių veikimo.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją