„Mes importo neatsisakysime, tuo labiau, kad didžiąją importo dalį sudaro nafta ir dujos. Norim mes to, ar nenorim – šitų dalykų kol kas negalime atsisakyti“, - sakė Baltarusijos vadovas.

Be to, anot Baltarusijos prezidento, Baltarusija ieško alternatyvų, iš kur gauti gamtinių dujų ir naftos.

„Dėl naftos mes jau parodėme, o dėl dujų šiuo metu esame parengiamojoje alternatyvių tiekimo šaltinių paieškų stadijoje“, - pareiškė A. Lukašenka. Jis pridūrė, kad Baltarusija gamtines dujas ir naftą pirks iš tų, kas juos parduos pigiau ir pateiks palankesnius pasiūlymus, skelbia „RIA Novosti“.

Kalbėdamas apie situaciją Baltarusijos fabrikuose, A. Lukašenka sakė, kad visiškai importo atsisakyti neįmanoma, tačiau esą kuriasi vis daugiau įmonių, kurios ateityje galės drąsiai pakeisti importuojamas prekes vietos produkcija.

„Mes užsibrėžėme tikslą per artimiausius penkerius metus importo apimtis sumažinti 50 proc.“, - teigia prezidentas.

Baltarusijos vadovas taip pat mano, kad Rusijos gamtinių dujų kainą Baltarusijai kitais metais bus mažesnė nei šiemet.

„Išsikėlėme tikslą su Rusija susitarti dėl mažesnių dujų kainų kitiems metams“, - atsakinėdamas į žurnalistų klausimas pareiškė A. Lukašenka.

„Kitais metais galime sau maksimaliai leisti tik tokią kainą, kokia yra dabar“, - pridūrė prezidentas ir patvirtino, kad Baltarusija dujų kainų atžvilgiu jau pasiekė pasaulinį lygį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją