Šeštadienį, liepos 17 d., vilniečiams ir miesto svečiams savo repertuarą ten pat pristatys svečiai iš egzotiškosios Sardinijos (Italijos sala Viduržemio jūroje). Šio koncerto išvakarėse, liepos 16 d., iš Sardinijos atvykusi solistė Alessandra Casula (Aleksandra Kasula) kartu su pianistu Massimo (Maksimo) Dotto surengs solinį koncertą.

“Į Lietuvą plūsta vis daugiau ir aukštesnio meninio lygio kolektyvų iš viso pasaulio šalių – tai rodo, kad mūsų šalis ir jos kultūra vis labiau domina tarptautinę kultūrinę bendruomenę”, - sako VU “Virgo” ir akademinio chorų vadovė Rasa Gelgotienė.

Lietuvoje pirmą kartą viešintis belgų choras „Magnanarelle“ atliks populiarius chorinės klasikos kūrinius W.A.Mozarto „Ave verum“, T.L.Victoria „Popule meus“, J.Haydno „Gloria“, A.Brucnerio „Locus iste“, taip pat šiuolaikinio kompozitoriaus Eduardo Seigny „Cantata Jesus“.

Į Lietuvą choras atvyksta Vilniaus universiteto merginų choro “Virgo” kvietimu. Chorai susipažino 1993 m. festivalyje Italijoje, dar po kelerių metų vėl susitiko tarptautiniame festivalyje Bergame, 2002 m. “Virgo” svečiavosi Lieže. Iš Vilniaus belgai vyks į Panevėžį, kur liepos 15 d. dainuos Panevėžio “Katedros laiptų” festivalyje. Choras gastroles pratęs Latvijoje, Estijoje bei Sankt Peterburge.

Tolimosios Sardinijos choras iš Oristano miesto kartu su VU akademiniu choru Lietuvos klausytojams pristatys Gabrielio Faure „Requiem“. Šio įžymaus prancūzų romantinės muzikos šedevro (sukurtas 1887 m.) Sardinijoje jau klausėsi trijų miestų klausytojai, o Vilniuje abu chorai jį atliks koncerto liepos 17 dieną metu. Solines partijas atliks italų solistai Alessandra Casula (sopranas) ir Gianni Elia Cucu (Džanis Elija Kuku) (baritonas). Choras taip pat dainuos sardinų (Sardinijoje gyvenanti tauta) muzikos programą. VU akademinis choras Sardinijoje lankėsi šių metų kovo mėnesį.

Penktadienį, liepos 16 d., šv. Jonų bažnyčia pakvies į Sardinijos dainininkės A.Casulos solinį koncertą, jai akompanuos pianistas Massimo Dotto.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją