Po šio susitikimo ketvirtajame kėlinyje blykstelėjęs Tautyvdas Sabonis teigė, kad šiandieniniai mūsišikių varžovai – pajėgi komandai.

„Šiandien gerai sužaidėme, turėjome tikrai gerą žaidimą. Žinojome, kad žaidžiame prieš gerą komandą, bet mes žaidėme geriau, atkovojome daug kamuolių - mes žaidėme gerai“, - spaudos konferencijoje kalbėjo universalusis puolėjas.

Vyriausiasis Lietuvos rinktinės treneris Kazys Maksvytis džiaugėsi gerėjančiu komandos žaidimu ir išreiškė viltį, kad žaidimas į gerąją pusę porgresuos ir toliau.

„Mūsų žaidimas kasdien darosi vis geresnis ir geresnis, šiandien mes žaidėme lengvai, greitai, mes surinkome daug taškų. Aš laimingas, nes mano komanda pradėjo žaisti gerai. Manau, kad mūsų žaidimas tik gėrės ir ateityje“, - po mačo mintimis dalinosi specialistas.

Kanadiečių treneris Gregas Francisas negailėjo pagyrų lietuviams bei teigė, kad Lietuvos rinktinės žaidėjai itin gerai valdo kamuolį. Be to strategas sakė, kad jo auklėtiniams šios rungtynes – puiki patirtis.

„Sunku žaisti prieš komandą, kuri taip gerai valdo kamuolį. Mes jiems leidom valdyti kamuolį, kas varžybas padarė dar sunkesnes. Svarbiausia buvo numatyti, kokius dėjimus jie darys, bet mūsų gynyba tam tikrais momentais buvo visiškai neveiksni. Jie žaidė labai solidžiai, ypač gynyboje. Jie įvykdė visus reikiamus perėjimus ir puikiai atakavko krepšį, - lietuvius liaupsino Kanados ekipos vairininkas - Manau, tai buvo gera patirtis vaikinams žaisti tokioje atmosferoje, ypač tiems, kurie anksčiau nežaidė panašiomis aplinkybėmis. Visa tai padės jiems pasiruošti ateities žaidimams ir čempionatams“.

Spaudos konferencijoje taip pat buvo užduotas klausimas apie itin aistringai Lietuvą palaikiusius gerbėjus. Pastariesiems gerų žodžių negailėjo Kanados treneris, įspūdingų gabaritų „centras“ Simas Bhullaras ir Tautvydas Sabonis.

G.Francisas: „Kadangi pats buvau žaidėjas, žinau, kad tokiose situacijose žaisti sunku. Jaučiant sirgalių palaikymą lengva įgauti motyvacijos ir žaisti su gera energija. Būnant treneriu, svarbiausia išlaikyti žaidėjus susikoncentravusius ties savo komanda, ties procesu, ir neišsiblaškyti tokioje atmosferoje. Lietuvos fanai atsidavę krepšiniui, mes visada juos matome čempionatuose ar Olimpinėse žaidynėse. Žaisti prieš šiuos fanus yra garbė, puiki krepšinio patirtis“.

S.Bhullaras: „Fanai buvo tiesiog pamišę, jie išliko triukšmingi visas rungtynes. Sunku žaisti prieš šiuos fanus. Visi Lietuvos fanai labai stipriai palaiko savo komandą ši šalis turi didelę krepšinio ateitį“.

T.Sabonis: „Mums visada garbė žaisti prieš savą minią. Praeitais metais tai buvo neįtikėtina, o šiemet jie atvažiuoja į Latviją palaikyti mūsų. aisti prieš komandą ir turėti palaikantį užnugarį, kuris už mus serga – tiesiog nesveikai malonu. Mes žaidžiame jiems, ne sau“.

Šaltinis
Portalo Eurobasket.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško portalo sutikimo draudžiama.
Eurobasket.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją