Švytinčios prancūzės ir paniurę Lietuvos krepšininkių veidai – taip ketvirtadienį baigėsi įnirtingas mūšis dėl vietos Europos čempionato pusfinalyje.

„Net nerandu žodžių, kaip išreikšti savo laimę. Treneris A. Paulauskas gerai parengė savo komandą šiam mačui, todėl buvo labai sunku. Mačo baigtį nulėmė ne taktika, o energija, kurios mums netrūko. Dabar mes sieksime pirmenybių medalių“, - džiaugsmu tryško titulą ginančios Prancūzijos ekipos vyriausiasis treneris Pierre‘as Vincentas.

„Prancūzijos komanda tiesiog buvo geresnė, - konstatavo A. Paulauskas. - Nesusitvarkėme su priešininkių priekine linija. Varžovės naudojo aštuonias žaidėjas, penkios iš jų pelnė taškų, ir visos surinko dviženklį jų skaičių. Be to, atkovojome 11 kamuolių mažiau, prancūzių dvitaškių pataikymo procentas buvo geresnis. O mūsų žaidėjos metė arba iš blogų padėčių, arba būdamos uždengtos. Bandėme išplėsti savo puolimą, atakuoti iš toliau, bet nepasisekė“.

Penktadienį lietuvių laukia pirmas grumtynių dėl 5-8 vietų mačas su Juodkalnijos komanda, todėl Lietuvos rinktinės vairininkas pabrėžė, kad krepšininkėms reikėtų kuo greičiau išmesti iš galvos mintis apie skaudžią nesėkmę.

- Nepataikant tritaškių šių rungtynių laimėti nebuvo įmanoma? - paklausėme A. Paulausko

- Įmetėme 6 tritaškius iš 18 bandymų. Tai nėra toks jau blogas rezultatas. Bet galbūt reikėjo dažniau susikurti patogias sąlygas mesti iš toli. Žinoma, prancūzės irgi ruošėsi gintis nuo tritaškių. Todėl reikėjo surengti daugiau greitų atakų – iš pradžių kelis kartus pavyko tai padaryti, bet vėliau kontratakos kažkodėl baigėsi.

- Pirmoje rungtynių dalyje lietuvėms pavyko tiek pačioms dažniau užpulti priešininkes per baudos aikštelę, tiek tvarkytis su prancūzių aukštaūgėmis po savo krepšiu. Kas pasikeitė po pertraukos?

- Iš pradžių mūsų žaidėjos buvo šviežesnės. Be to, padarėme taktinių klaidų: nereikėjo žaidėjoms rinkti pražangų, kurios leido prancūzėms lengvai pelnyti taškus ir panaikinti pranašumą, kurį turėjome.

- Mažos Lietuvos ekipos žaidėjos surinko daugiau pražangų nei aukštaūgės. Taip atsitiko netyčia ar buvote nurodęs joms žūtbūt neleisti varžovėms įmesti kamuolio arčiau savojo krepšio?

- Mes akcentavome kietą gynybą ties pražangos riba. Tačiau išėjo taip, kad ta riba buvo peržengta, be to, kai kurios pražangos buvo tiesiog nesėkmė.

- Penktadienį laukia rungtynės su Juodkalnijos komanda, kurios bus labai svarbios norint prasibrauti į Londono olimpines žaidynes. Treniruotės neberengsite, tad kaip planuojate ruoštis šiai dvikovai

- Peržiūrėsime juodkalniečių žaidimo vaizdo įrašus, rimčiau pasikalbėsime. Bet pirmiausia reikės nuraminti žaidėjas. Niekas neprarasta, dar turime motyvacijos kovoti dėl kelialapio į olimpiadą. Svarbiausia bus pažaboti psichologinę būseną.

- Ar galite palyginti Prancūzijos ir Juodkalnijos komandų žaidimą?

- Šių ekipų stiliai yra skirtingi, nors panašumų visada rasi. Matėme, kad ketvirtfinalio mače su turkėmis juodkalnietės visiškai nepažaidė, bet tai nereiškia, kad jos nežais ir penktadienį. Juodkalnijos komanda užbaigė savo mačą dviem valandomis anksčiau, todėl turi daugiau laiko atsigauti.

- Žaidėjos sakė, kad šiąnakt joms turbūt nepavyks užmigti. Ar treneriams bus bent kiek lengviau?

- Būtų gerai, kad krepšininkės išsimiegotų. Jos turi kuo greičiau užmiršti šį košmarą ir ruoštis kitoms rungtynėms. Bet lengviau pasakyti nei padaryti: pats žinau, kaip būna tokiais atvejais. Naktys būna vienodos tiek žaidėjoms, tiek treneriams.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją