Pirmoje rungtynių dalyje žemyno čempionių titulą ginančioms prancūzėms sugebėjusi primesti savo sąlygas, Lietuvos rinktinė pirmenybių ketvirtfinalyje galiausiai patyrė nesėkmę 58:66.

„Mačo pradžia parodė, kad ir su prancūzėmis galima žaisti. Baisu nebuvo: nors ir pralaimėjome, aikštėje susitiko dvi lygios komandos. Ar padarėme viską, ką galėjome? Dabar jau sunku pasakyti, vis tiek reikėjo daryti aikštėje...“, - sakė 4 taškus pelniusi V. Sipavičiūtė.

„Varžovės pataikė nerealius metimus, o mes gimdėme taškus. Prancūzių gynyba nebuvo tokia jau kieta – šiame čempionate sutikome ir kibiau besiginančių komandų. Atrodo, visos žaidėme gerai, bet pritrūko sėkmės“, - svarstė vidurio puolėja Agnė Abromaitė.

Iki pertraukos lietuvių priekinė linija niekuo nenusileido atletiškosioms prancūzių aukštaūgėms, o Europos čempiones puolime į priekį tempti turėjo gynėjos Celine Dumerc ir Emilie Gomis.

Tačiau trečiajame kėlinyje, prieš kurį Lietuvos ekipa dar pirmavo 34:33, vaizdas aikštėje persimainė. Ledus po lietuvių krepšiu pralaužė atsarginė Prancūzijos komandos vidurio puolėja Isabelle Yacoubou-Dehoui. Padedamos ypač galingai sudėtos žaidėjos, lietuvių oponentės laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių 39:28.

„Antroje rungtynių dalyje prancūzės ėmė daugiau žaisti per baudos aikštelę, labai gerai pasirodė I. Yacoubou, o mes nesugebėjome apsiginti ir atsakyti taškais“, - kalbėjo V. Sipavičiūtė.

„Lemiamas pasirodė trečiasis kėlinys, kuomet I. Yacoubou-Dehoui tarsi užsimetė mus visas ant kupros ir tempė į priekį. Vėliau mes tiesiog pasekėme ja“, - 13 taškų per 18 žaidimo minučių surinkusią komandos draugę gyrė Edwige Lawson.

„Rungtynės buvo labai sunkios, pirmoje rungtynių dalyje nervinomės, nes nedemonstravome savo geriausio žaidimo. Bet giliai širdyje niekad nebuvome praradusios tikėjimo, kad iškovosime pergalę“, - pridėjo Prancūzijos komandos įžaidėja C. Dumerc.

Nepaisant kelią į pusfinalį užkirtusios nesėkmės, Lietuvos rinktinės Lodzėje dar laukia svarbūs mūšiai. Penktadienį trenerio Algirdo Paulausko auklėtinės susitiks su Juodkalnijos ekipa ir pradės grumtynes dėl 5-8 vietų bei paskutinio kelialapio į olimpinį atrankos turnyrą.

Nors Lietuvos krepšininkės prisipažino ateinančią naktį apie miegą galvosiančios mažiausiai, A. Abromaitė tvirtino, kad komanda privalo nusiteikti rimtai kovai per likusias rungtynes.

„Mes esame sportininkės – jeigu po nesėkmės nemokėtume atsigauti, jau seniai nebežaistume krepšinio“, - pažymėjo žaidėja.

Iki ketvirtadienio dvikovos Lietuvos ir Prancūzijos rinktinių keliai oficialiose varžybose buvo susikirtę dešimt kartų: lietuvės šventė keturias pergales.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją